Syn ministra obrany Sergeje Šojgu Danil Šebunov

Syn ministra obrany Sergeje Šojgu Danil Šebunov | foto: Instagram Danila Šebunova

Šojguův syn válčit nešel. Odjel před mobilizací a buduje kariéru zpěváka

  • 218
Danil Šebunov, syn ruského ministra obrany Sergeje Šojgua, v otcových šlépějích nepokračuje. Místo toho, aby se zapojil do bojů na Ukrajině, se podle zahraničních médií rozhodl budovat kariéru zpěváka pod pseudonymem Sheba. V září loňského roku před „částečnou mobilizací“ odjel do Turecka a začal natáčet videa.

Šebunov je jedním z nemanželských dětí ruského ministra obrany. Za velké peníze studoval na elitních ruských školách, později začal v Moskvě podnikat.

Podle portálu The Moscow Times však několik dní před začátkem invaze oznámil začátek své hudební kariéry pod pseudonymem Sheba. Začínal na TikToku s videi, na nichž zpívá cover verze slavných písní.

V dubnu pak Šebunov vyhlásil casting pro natáčení svého prvního videoklipu – Sheba v něm zpívá anglicky a předvádí akrobatický skeč se svlékající se dívkou. Později vyšel další klip, ve kterém zpěvačka dělá smoothie.

V září 2022, pouhé čtyři dny před „částečnou mobilizací“ odjel Šebunov do Turecka. Na Instagramu hovoří o své každodenní rutině, do níž patří zkoušky, castingy či návštěvy stylisty.

Jeho osobou se ovšem začal zabývat investigativní tým Alexeje Navalného. V reakci na to Šebunov svůj účet na sociální síti uzamkl.

Lifestylovému magazínu popcake poskytl na začátku kariéry rozhovor, v němž o válce ani jeho otci není ani zmínka. Šebunov pouze uvádí, že své písňové texty píše výhradně v angličtině. „Většinu života jsem vědomě poslouchal západní hudbu. Vždy. A když jsem poprvé zkusil něco napsat sám, tak nějak automaticky to hned šlo anglicky,“ řekl v rozhovoru.

Zázračně zbohatlá Šojguova exmilenka žaluje litevské úřady, zakázaly jí pobyt

Danil Šebunov se přesunul do Turecka podobně jako dcera šéfa civilní rozvědky SVR Sergeje Naryškina Veronika Naryškinová. I potomci jiných ruských hodnostářů si válce a sankcím navzdory užívají západní život.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video