Poznámky na dlani Sarah Palinové

Poznámky na dlani Sarah Palinové | foto: AP

Sarah Palinová hřímala proti Obamovi s tahákem na dlani

  • 28
Příznivcům bývalé republikánské viceprezidentky Sarah Palinové imponuje především její autentičnost. Ale i ona se připravuje. Při důležitém nedělním projevu na konventu hnutí Tea Party, kde ostře kritizovala Baracka Obamu, měla na ruce tahák. Dlaň ukrývala slova energie, škrty, daně a pozvednutí amerického ducha.

Bývalá republikánská dvojka v boji o Bílý dům hřímala z řečnického pultíku v Nashvillu a radila šéfovi Bílého domu Baracku Obamovi, jak by si měl počínat při vedení země.

V jednu chvíli ho dokonce označila za "charismatického chlápka se čtecím zařízením". Pak ale rozevřela levou ruku a ukázala svoji verzi nápovědy. Dlaň ukrývala stručné poznámky.

Sarah Palinová odkryla své poznámky na dlani už při projevu

Sarah Palinová odkryla své poznámky na dlani už při projevu

Zvídavým fotografům tak dala příležitost zaznamenat, co si bývalá guvernérka Aljašky, která nevyloučila svoji kandidaturu na post šéfky Bílého domu, píše do taháku.

PROTIOBAMOVSKÁ ZBRAŇ NA TŘI

V USA sílí protivládní hnutí Čaj

Měla v něm jen pár klíčových slov. Energy, tax, lift Americans spirits a budget cuts, kde nakonec přeškrtala "budget". (Energie, daně, pozvednutí amerického ducha a rozpočtové škrty.)

Sarah Palinová při interviewu čte z poznámek na dlani

Sarah Palinová čte při interview z poznámek na dlani

Za projev sklidila bouřlivé ovace, ale oblíbenou pomůcku ze základní školy použila až později při rozhovoru se zakladatelem konzervativního hnutí Čajový dýchánek Judsonem Phillipsem. Z ruky začala číst ve chvíli, kdy se jí zeptal na tři věci, které by mohl udělat konzervativci vedený Kongres.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video