Kristýna Třešňáková alias Týnuš Třešničková a firmy, se kterými spolupracovala coby youtuberka. Grafika ze seriálu iDNES.cz Generace YouTube. | foto: iDNES.cz

V podniku známého kuchaře popálili hosty. Youtuberka Třešničková je zraněná

  • 233
V istanbulské restauraci známého kuchaře Salta Baea se personálu nepovedl trik s ohněm, následkem čehož se plameny rychle rozšířily a popálily nejméně pět hostů. Mezi nimi byla i česká youtuberka Týnuš Třešničková, které chytly šaty a skončila v nemocnici.

Jeden z číšníků při čtvrteční show nalil před barovým stolem do ohně olej. Trik se mu však nepovedl a oheň se rozšířil i mezi hosty. Incident vyšetřuje policie, která vyslechla dva zaměstnance, kteří se představení zúčastnili.

Šéfkuchař Nusret Gökçe zvaný Salt Bae

Podle britského webu MailOnline jsou zraněni čtyři turisté a české návštěvnici podle tohoto zdroje chytly šaty. Třešničková, vlastním jménem Kristýna Třešňáková, se prezentuje jako módní youtuberka. 

Plameny zasáhly i jejího přítele, ale ten později pro turecký server BirGün řekl, že má sice několik popálenin, ale že jeho přítelkyně je na tom mnohem hůř. „Rovnou jsme jeli do nemocnice. Zažili jsme noční můru, která stále pokračuje,“ uvedl partner Třešničkové Viktor Hajíček. Server dále uvádí, že dívka podstoupila operaci a že v nemocnici zůstane až měsíc. 

„Během programu explodovala část hořlavé směsi, která potřísnila české občany, a ti začali hořet. Bez pomoci zaměstnanců či přihlížejících se jim nakonec podařilo uhasit se navzájem,“ uvedl Robert Řehák z tiskového odboru českého ministerstva zahraničních věcí.

Popálena na třetině těla

S popáleninami obličeje, rukou a hrudníku byli oba Češi odvezeni do nemocnice, kam kvůli vážnosti situace přijeli český konzul s asistentkou, kteří zajistili převoz do nemocnice s lepší péčí. 

Podle informací ministerstva má muž popáleniny na 15 procentech těla, žena na 35 procentech. U obou se jedná o popáleniny druhého stupně, u ženy pak s hlubokým zásahem do struktury kůže. „Dle vyjádření lékařů budou oba čeští občané muset v nemocnici zůstat nejméně do 1. října, kdy bude stanoven další postup po dohodě se všemi zainteresovanými,“ uvedl Řehák.

České ministerstvo zahraničí v tomto případě též kontaktovalo velvyslance Turecka v České republice ve snaze zvýšit pozornost, která bude postiženým věnována jak ze strany lékařské péče, tak ze strany policejního vyšetřování.

Dalšími zraněnými jsou podle britského zdroje turisté z Řecka a Ukrajiny a lehká zranění utrpěli i dva pracovníci baru. Majitelem podniku Nusr-Et je Nusret Gökçe zvaný Salt Bae, jehož kulinářské praktiky pravidelně kolují na sociálních sítích.

Gökçe nedávno v témže podniku hostil venezuelského vůdce Nicoláse Madura s chotí a nově otevřel podnik v New Yorku, kde však sklízí kritiku za nemravné ceny.

27.září 2018 v 16:28, příspěvek archivován: 29.září 2018 v 13:28

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video