Přijdeme a všechny vás zabijeme, vyhrožoval ruský poslanec v televizi Němcům

  • 295
Poslanec ruského parlamentu Alexej Žuravljov ve vysílání ruské státní televize pohrozil, že zabije válečného zpravodaje německého deníku Bild na Ukrajině Björna Stritzela a vůbec všechny okolo s ním. Zpravodaje přitom nazval „náckem“. Vůči výrokům poslance se ohradila jeho frakce i moderátor pořadu.

Žuravljov adresoval výhrůžky německému novináři, když v pořadu Šedesát minut televize Rossija 1 reagoval na materiál německého deníku. „Chci tomu náckovi říct, a je mi to fuk, že přijedeme a všechny je zabijeme!“ rozohnil se poslanec. Na moderátora, který řekl, že „není potřeba nikoho zabíjet“, poslanec reagoval:„Pojedu tam, a jestli ho tam uvidím, tak...!“

Žuravljovova parlamentní frakce Liberálně demokratické strany Ruska (LDPR) uvedla, že poslancovo emotivní vystoupení odráží jeho názor, který ale vedení strany nesdílí. Frakce podtrhla, že „vyhrožování smrtí“ zcela jistě není její „metoda“.

Zároveň ubezpečila, že na svém zářijovém zasedání Žuravljovovy výroky posoudí. Také moderátor pořadu televize Rossija 1 prohlásil, že poslancovy výroky byly přes čáru.

Tři minuty a nebude Paříž ani Londýn. Ruský poslanec vyhrožoval Západu raketami

Sám poslanec ale sdělil, že svá slova za nekorektní nepovažuje. „Novinář (Stritzel) mluví nadšeně o tom, jak tam dodávají nacistické houfnice... Přijedeme a všechny vás zabijeme. To není vyhrožování, ale životní realita,“ uvedl Žuravljov v komentáři pro internetové médium Podjom.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video