VIDEO: Ruský vlak hodinu brzdil velbloud, který odmítl opustit kolejiště

  • 13
Vlak v jižním Rusku nabral hodinové zpoždění poté, co mu do cesty vstoupil velbloud. Před houkající lokomotivou sice utíkal, opustit kolejiště ale odmítl. Případů, kdy divoká či domácí zvířata vběhnou do kolejiště, v poslední době podle místní železniční společnosti značně přibývá.

Na ruských sociálních sítích široce sdílené video zachycuje sudokopytníka ve stepní krajině poblíž hranic s Kazachstánem, jak k nelibosti strojvůdce netečně cválá po kolejích. 

Nic na tom nezměnil ani ohlušující klakson lokomotivy. „Běžel 22 kilometrů v hodině, teď běží 13 kilometrů za hodinu,“ je slyšet hlas strojvůdce.

Místní železniční společnost Povolžské dráhy pro deník The Moscow Times uvedla, že případů, kdy divoká či domácí zvířata vběhnou do kolejiště, v poslední době v Astrachaňské oblasti přibývá. „Každý případ v sobě nese potenciální riziko zranění cestujících a posádky lokomotiv,“ uvedla dceřiná společnost ruského státního dopravce RŽD.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Rusko, Kazachstán

Video