Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Reuters

Papír snese vše. Ruská vězeňská služba končí s ústními komentáři

  • 3
Ruská vězeňská služba už napříště nebude ústně komentovat dění za mřížemi. Zástupce velitele instituce Valerij Maximenko rozhlasové stanici Govorit Moskva řekl, že při některých otázkách se představitelé vězeňské služby mohou studem propadnout, ale „papír snese vše“. Proto veškerý styk s médii bude dál už jen písemný.

„Celkově bude tato změna jen k lepšímu,“ uvedl Maximenko a citoval případ jednoho náčelníka, který před několika týdny vymáchal vězni hlavu v záchodu. Poté byl povýšen na prvního zástupce nápravného zařízení, kterému je podřízena více než desítka podobných věznic.

„Řekněte upřímně, jak to komentovat? Chce se ze studu propadnout pod zem a stydět se až do smrti. Ale papír, inu papír, ten myslím snese všechno. A tak na každou otázku vám během sedmi dnů odpoví uctivě a písemně,“ prohlásil.

Ruská redakce BBC poznamenala, že zmíněný příklad se odehrál v nápravném zařízení číslo 17 v Krasnojarsku. Video zachycující incident se v médiích objevilo na počátku tohoto měsíce.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video