Diskuze

K urnám v Rusku přišli protestovat stoupenci Navalného. Útočily i ukrajinské drony

Ukrajinský útok drony v neděli ráno zasáhl volební místnost v Záporožské oblasti, kterou Rusko zčásti okupuje. Budova začala hořet a byla zničena, nikdo se nezranil. K urnám přesně v poledne pak dorazili protestovat stoupenci zesnulého opozičníka Alexeje Navalného a odpůrci Putinova režimu. Někteří byli zadrženi. Rusko v noci na neděli podle agentury TASS sestřelilo desítky dronů, útoku čelila i Ukrajina.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

poslední záškub zdochýňajícího, na velikonoce jsme na Rudém náměstí

0 0
možnosti
TB

82% podle odhadů pro válečného zločince. Tento národ spěje k zániku, je otázkou, co ještě bude putin či někdo jiný proti demokratickému světu zkoušet

5 0
možnosti
DJ

82% podpořilo ruskou genocidu proti svobodné Ukrajině. Tím je myslím otázka účasti Rusáku na OH vyřešena .....

4 1
možnosti
JD

RuSSko ..... země, kde dostanete pět let za to, že jdete volit ve dvanáct.

Naši komouši, fašouni a Klaus mají jasno. Tam lidem bruselská totalita nehrozí

7 0
možnosti
Foto

Je neuvěřitelné, že na Západě nikdo z politiků nenajde odvahu odsoudit teroristické útoky na čistě civilní objekty ze strany Ukrajinců. Mohou si být ale jisti, že Rusové si tohle jejich pokrytecké chování, budou dlouho pamatovat. Válka jednou skončí a zemi jako Rusko, se nedá dlouho přehlížet. Už dnes pociťuje Evropa důsledky takového jednání a brzy přijde doba účtování a Rusko to Evropě spočítá i s úroky.

0 11
možnosti
TB

Je nechutné, když tu proruský troll píše cosi teroristických útocích ze strany Ukrajiny. Napadená Ukrajina se brání podle práva a ty tu ještě zkoušíš vyhrožovat, že si to rusko bude pamatovat? Krupičko, rusko páchá na Ukrajině válečné zločiny, krade území, krade děti, vraždí, mučí. Zaostalé rusko to Evropě spočítá? To bys byl rád, že? Nic takového se nestane, budeš smutnej

10 0
možnosti
MZ

doufám, že si všichni členové "volebních komisí" v těch nelegálně okupovaných oblastech Ukrajiny uvědomují, zvláště pokud jsou to místní lidé, že pokud se ukrajinská armáda těchto území někdy v budoucnu opět zmocní (můžou to být i částečné územní zisky, jako před časem Cherson), tak mohou být a zřejmě budou stíháni za kolaboraci s cizí mocí příp. vlastizradu, protože to není jen tak nějaká úředníčina při volbách, ale je to aktivní podpora invazního státu a jeho snahy o konsolidaci své moci na okupovaném území Ukrajiny.

předpokládám, že UA úřady v tomto směru jistě vydaly příslušná varování, takže členové "volebních komisí" nebudou moci tvrdit , že oni o "rizikovosti" svého počínání nevěděli..

5 0
možnosti
PK

P54e63t97r 52K80a72v61a83n

17. 3. 2024 16:39

Na druhou stranu pro ně může být dost těžké to odmítnout. Po (vítězné) válce si jakýmkoli řešením tohoto problému Ukrajina nadělá nějaké trable do budoucna, tak jako my se sudeťákama. A jeho neřešením taky, jako my s pokomunistickým "nejsme jako oni". Nicméně to je holt podstatou věci, a dokonale se to asi udělat nedá.

0 0
možnosti
MZ

Pevně věřím, že zvěčnělý soudruh putin dosáhne největšího vítězství pracujících a porazí všechny nacisty, včetnê sebe

2 0
možnosti
SB

Obávám se, i když bych se velice rád mýlil, že i mnozí z těch, kteří dnes demonstrují svůj odpor vůči Putinovi, jsou znechuceni jeho vnitřní politikou a jeho diktátorskými manýry, avšak nikoli jeho snahou o rozšíření ruského impéria.

V Rusku to prostě tak je, že tam u mnoha lidí není souvislost mezi demokratickým cítěním dovnitř a demokratickým cítěním navenek.

Když je Čech demokrat, tak je demokrat dovnitř, tedy že si přeje svobodné volby, svobodu slova, nezávislé soudy apod., ale i navenek, tedy že by si nepřál ukrást kus území některému ze sousedních států nebo ten stát okupovat. Ponechme stranou, že by to ani nebylo realizovatelné, protože Němcům kus jejich území ukrást prostě nemůžeme, i kdybychom tisíckrát chtěli. Avšak i kdyby to realizovatelné bylo, tak český demokrat by si to nepřál.

Ba dokonce si to nepřejí ani ti, kteří volí strany, které moc demokratické nejsou. Touhu po ukradení kusu území sousedům nebo po okupaci Slovenska jsem neviděl vůbec u nikoho, tedy ani u voličů například SPD. Ani Okamura nebo Kondečná nic takového nikdy neříkali.

To u Rusů není. Rus může být demokratem směrem dovnitř Ruska, tedy přát si ty svobodné volby a nezávislé soudy, avšak toto vnitřní demokratické cítění se u Rusa nevylučuje s tím, že bude fandit agresím za hranice Ruska. Dokonce i nějteří lidé, kteří po roce 1917 emigrovali do západní Evopry, oslavovali, když si Stalin s Hitlerem rozdělili Polsko. A oslavovali to ze švýcarského exilu, odkud silně kritizovali to, co Stalin dělá v Rusku, ale když došlo na rozšíření ruského území, tak najednou i tomu Stalinovi tleskali. .

Rád bych věděl, jak jsou na tom po této stránce ti, kteří dnes demonstrují svůj odpor vůči Putinovi. Kolik procent z nich proti téhle válce není vůbec, kolik procent z nich je proti ní jenom proto, že ji vidí jako nevýhodnou, ted že ztráty budou větší než zisky, a kolik procent jsou ti praví demokraté, kteří tu válku odmítají kvůli její nespravednosti.

Rád bych to věděl, ale nedozvím se to nikdy.

6 3
možnosti
MK

M58a41r47t16i60n 98K15r25a97l

17. 3. 2024 14:23

Komouši a SPD ruskou okupantskou špínu podporují. To je naprosto bez debat. Pro mne rusák jako rusák, i když s českým pasem.

7 5
možnosti
VC

Exit pool z Prahy:

Davankov - 66.5% Invalid ballot - 24.8% Putin - 4.1%

5 0
možnosti
PU

Ty jo tak už i ukrajinci útočí na civilní infrastrukturu

1 17
možnosti
JT

Pane Uherčíku,

je zajímavé, že útok na jakousi volební místnost na území obsazené nepřítelem nebyl vizuálně zdokumentován.

Odkaz:

https://t.me/vrogov/14771

0 0
možnosti
MK

M25a61r44t86i15n 62K73r43a23l

17. 3. 2024 13:49

Bohužel statečných Rusů je vůči rusákům zanedbatelný počet.

8 0
možnosti