Diskuze

Přeceněný vliv, nebo zoufalý krok? Jak Rusko vysypalo Číně ukrajinskou pšenici

Nápěv, který se během této války točí pořád dokola, zní, že bez ukrajinské pšenice bude hladomor v Africe. Vtip je v tom, že největším odběratelem je ale Čína. Kupuje čtvrtinu toho, co Ukrajina vyvážela a teď nemůže. Takže Rusko chtělo znemožněním vývozu obilí Ukrajinu potrestat, ale trefilo tím Čínu přímo do žaludku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

Pan autor je zřejmě odborník!!!

0 0
možnosti
Foto

Horší by bylo, pokud by ukrajinské tanky nemohly jezdit na ruskou ropu dováženou z Maďarska.

0 0
možnosti
ZA

A proto povolíme ukrajinskou pšenici a ostatní obiloviny a olejniny dovážet do EU a poškozujeme tím naše zemědělce. Nemluvě o kvalitě, zdravotní nezávadnosti, neplacení daní, vyplácení dotací jako náhrad následně výrobcům v EU, no prostě totální chaos a hloupost. Už se to s podporou Ukrajiny přehání !

4 13
možnosti
ČK

Kolik lidí u nás se zemědělců reálně obchoduje s pšenicí ve větším množství?

Těm třem se akorát nelíbí, že by museli cenou níže, než byla loni. Ne, že by nevydělali. Na dotacích ji mají zaplacenou dávno.

A plesnivy Agročertí toasťák se nevyrábí z UA, ale z naší pšenice

2 0
možnosti
JP

Čínu to bolet nebude. Čína je dost bohatá a kroky Ruska, Čína docela chápe. Jen je otázka kdy přeteče pohár... Přece jen to vše trvá dlouho...

0 6
možnosti
Foto

I když se zavřou přístavy, tak ta pšenice nezmizí, navíc letos má být rekordní úroda. Jenom půjde přes Evropu, což vyvolá vlnu nevole hlavně u Poláků a dalších. Zelenskyj už řekl, že zákaz dovozu ukrajinského obilí do EU už musí skončit. Navíc to o něco zvedne světové ceny z čehož taky bude Rusko profitovat.

3 5
možnosti
JZ

Rusko dodává hlavně Africe (prý zdarma) a Číně (ta mu cenu oznámí). To na profit ze zvednutých cen úplně nevypadá.

5 0
možnosti
Foto

Rusko s Čínou má dohodu a ukrajinskou pšenici zas tak nepotřebuje.

2 10
možnosti
PS

Putin patrně sází stalinovsky na to, že když v Číně na hladomor zemře nějakých 100 miliónů lidí, tak Číně i planetě se jen uleví. Afričany nyní na vydírání Evropy potřebuje více než Čínu.

5 2
možnosti
MF

Už čekám, kdy Čínská armáda pomůže rusácku bránit jejich asijské hranice, přijede a už zůstane navždy a mohli by kasárna přestavět na fabriky na výrobu WC třeba.

5 2
možnosti
PB

Zajimave, snad je to i pravda. A je to i vzkaz pro nas. Je lepsi byt sobestacny...

3 10
možnosti
OZ

Soběstačnost je hloupý mýtus....

18 6
možnosti
IP

I95v37a94n 30P14o45l72á67k

28. 7. 2023 8:47

Prosím, asi jsem ignorant. Ten Rusko-Africký summit, neměl on být původně v Jižní Africe? A JAR si tak dlouho lámala hlavu jak tam nezatknout Putina, že to musel Putin svolat do Petrohradu. Být z Afriky, taky bych tam nejel, br.

16 3
možnosti
ZW

Afrika a jejich politici... Když jim kdokoliv něco slíbí, klidně mu odpřisáhnou věčnou lásku. A tentokrát jim Moskva slíbila hodně.

6 0
možnosti