Přesně proto je podpora ukrajiny ze strany všeho na východ od Berlína vlastně investice do vlastní bezpečnosti. Jen naprostý blbec si může myslet že by ruské imperiální choutky na té Ukrajině skončily.

DK

No a tak co to dělat pořádně? Čeho se bojíme? Rus ví, že jsme proti němu. My víme, že je Rus proti nám. Sypem tam peníze, ale jakoby se tváříme, že do toho nechceme zasahovat, protože Rus. Jsme pokrytci.

DH

D24e75n12i18s 37H50u11m86l

23. 5. 2024 21:13

Nejvyssi cas mu uzavrit Baltske more

M38i38c40h48a25l 89Ž72á76k

23. 5. 2024 21:11

To si tak žijí všichni po svém, řeší boj s klimatem, umělou inteligenci, let na Mars, migraci, a do toho vstoupí paranoidní hňup, co se KGB myšlením zasekl v 18. století, a rozpoutá válku s brutalitou russům vlastní. Jenom proto, že Ukrajinci chtějí žít po svém, co nejdál od rusů. Nechápu Macrona, že měl žaludek si z počátku s tou kreaturou volat. Scholze, který se bojí protože němečtí politici uplně eliminovali obranyschopnost země. My, Baltské státy, Polsko, Finsko, Švédsko se nemáme za co stydět. Západ západu se chová stejně, jako ve 38.

Myslím si že Macron v tu dobu pořád žil v iluzi že s Putlerem se dá nějak normálně bavit.

A vzhledem k Francouzské podpoře vůči Ukrajině si myslím že Macron na to ponížení nezapomněl.

TL

Tyhle články miluji. Putin neudrží ani Hadí ostrov, maximálně tak svoji moč... Navíc obsazení Gottlandu by bylo bráno jako útok na členskou zemi NATO, a konfrontace s NATO je to poslední, o co by Putin stál, protože potom by patrně neudržel už ani vlastní stolici...

TB

To ale není z prstu vycucaný článek, jen popisuje švédské uvažování. A pokud budeme váhaví, pokud se budeme chovat jako chcimíři, rusák to bude brát jako slabost a pak není otázka zda, ale i kdy něco zkusí, kdy něco naťukne. rusák je militantní, neinteligentní, uvažuje jinak než civilizované státy

DC

D97a88v23i96d 56C17e29c27h

23. 5. 2024 21:22

Ukrajinci radi poradia, ako prepracovat ruSSke lode na ponorky.

AL

Jestli to rusáci popřeli a řekli, že nemají zájem, taky bych švédskou armádu uvedl do stavu nejvyšší pohotovosti, protože je to otázka času.

Foto

Jo jo, nic není tak potvrzující jako ruské popření.

EL

Nu což. Švédům bych doporučil ukrajinský přístup - tedy poslat Baltskou flotilu tam, kam Ukrajinci poslali tu Černomořskou.

Foto

Nato by jim mělo sestřelit pár letadel a potopit pár lodí, voni by se uklidnili. Stejně to přijde, protože Rus cítí slabost, na “náhodné” přelety vzdušného prostoru by měla přijít reakce jako od Turecka a byl klid

Foto

Hitler to ale alespoň na začátku dokázal získat.

Rusove jsou vazne idioti, hloupi lidi se tam nerodi uplne, maji v historii spousty skvelych matematiku a fyziku etc... kteri pak utecou na zapad a prispeji rozvoji. Ale ten stat uz po staleti ovladaji zlocinci podporovani vetsinovou vychlastanou luzou.