Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Rusové zfilmovali hrdinnou obranu Moskvy, historici skřípou zuby

Do ruských kin ve čtvrtek vstoupil dlouho očekávaný film 28 panfilovců. Spektákl o hrdinné obraně Moskvy před nacisty zhlédl i prezident Vladimir Putin, historici z něj však nadšení nejsou. Upozorňují, že film je založen na legendě vytvořené sovětskou propagandou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Videli ste Ramba, alebo im podobné filmy, tak porovnávajte!

2 0
možnosti

srovnáváte hrušky s jabkama

0 0
možnosti

typicky pristup prolhanosti ruske propagandy. Na takovou by i Goebbels byl pysny. Ze by si Rusove z nej brali priklad?;-)

"Jsem hluboce přesvědčen, že i kdyby ten příběh byl od začátku do konce smyšlený a Panfilov nikdy neexistoval, tak tuto svatou legendu nesmí nikdo špinit. A lidé, kteří se o to pokouší, jsou šmejdi,“ prohlásil v souvislosti s filmem Medinskij."

Jinymi slovy: i kdyby to vsechno byla lez, jakmile to bylo ruskou propagandou prohlaseno za vlasteneckou legendu, nikdo nesmi rici, ze to je lez.Rv Pravda a fakta se tam proste nesmi priplest do cesty umele vytvorene vlastenecke legendy.

Cisar v Rusku skutecne ma nove saty.Rv

0 0
možnosti

J68a87n 90B38l73a94n44a

13. 1. 2017 9:46

Film je film a má scénář, život se žije natvrdo bez možnosti opakování

2 0
možnosti

Historici určite škrípu zubami pri každom vojnovom filme či je dielom ruských filmárov alebo západnych. Všetci vždy prikrášliju! To že jeden z panfilovcov sa dostal do zajatia môže byť určite pravda, veď z mnohých vojakov na oboch stranách ktorí padli, nebolo ani čo pochovať. Tak že ak bol niekto zajatý určite ho na bojisku nenašli a mohli ho zaradiť k padlým..

1 0
možnosti

tak na tenhle film určitě půjdu mrknout, jo a jen tak mimochodem, když mrknu na programy kin nyní a cca 80 % filmů jsou jsou emerický prdy... (a ty ani kdyby kritika a známí vychválili do nebes, tak na ně ze zásady nepůjdu...)

1 1
možnosti

nikdo te nenuti divat se na zapadni filmy. V Cesku dnes nevladne totalita, ktera by obcany nutila chodit na urcite druhy filmu, jako nutila cs. studenty a zaky.

Jen koukej na ty ruske zazraky az do prejedeni a uzivej si to.

FYI: ja na nich vyrostl za sveho mladi proziteho v totalite, kdy nam to predepisovali ve skole jako povinnou cetbu, vodili nas na povinne filmy z VVV i povinna divadelni predstaveni.

Byla toho na TV cela spousta v dobach, kdy cs tv mela jen jediny program a nikdo nemohl prepnout na jiny kanal.

Dekuji pekne, uz nikdy vice v zivote nemam naladu na neco takoveho marnit cas ani penize!!

1 0
možnosti

A tak proč ne, Američani točí Spidermany, Rusáci ať si točí Pamfilovce nebo jak se ti jejich komiksoví hrdinové jmenují...

1 0
možnosti

J41a87n 41V89i52n29t10r

27. 11. 2016 20:44

To, že Vánoce 1941 neoslavili Němci v Kremlu, nebyla zásluha Rudé armády. Nesrovnatelně silnějším protivníkem německé armády byla totální zaostalost Ruska, kde prakticky neexistovaly zpevněné silnice, takže se německý postup na podzim utopil v blátě ...

5 1
možnosti

Bez dodávek z USA by se Rusové do Berlína nedostali - Mf-Dnes 7. června 1214 Made in USA - rozsahpomoci SSSR během II. sv. války. Celkem 12,5 tisice britskych a americkychtankü a samohybnych děl. 18 tisic bojovych letadel. 8,2 tisice protiletadlovýchděl. 7 tisíc obrněných transportérů. K tomu množství kulometů (131 tisíc kusů), pistolí (13tisíc), výbušnin (345 tisíc tun), detonátorů (903 tisíc kusů). Po válce se ve Stalinovo imperium o rozsahudodávek nemluvilo a vychvalování zäpadní techniky bylo trestným činem.Podiváme-li se však na dodávky „nebojových“ komodit, zůstaneme v úžasu. Nejennad jejich rozsahem a významem, ale i nad logistickým úkolem dostat jek adresátovi. Jen leteckého benzinu obdržel SSSR celkem 2,6 milionu tun(25 procent sovětské válečné potřeby). Ještě neuvěřitelnějších bylo 375 tisícvelice kvalitnich nákladnich automobilů (tedy 58 procent) 51 tisíc džipů, 35tisíc motocyklů, . K tomu 328 milionů kusů pneumatik (21 procent), přes 8tisíc dělostřeleckých tahačů, ale také spojovací prostředky – 423 tisíctelefonů, desetitisíce bezdrátových stanic, baterie, stovky radiolokátorů a takdále. Sám Nikita Chruščev přiznal, že u Stalingradu představovala americkánákladní vozidla 75 procent stavu u polních jednotek. . Ještě větší význam snad měly dodávky surovin. A ty, které zajišťovaly chod týlu Rudéarmády, díky nimž se mohl sovětský průmysl soustředit na výrobu zbraní. 107milionů tun bavlny, 802 tisíc tun neželezných kovů. 842 tisíc tun chemikálií,50 tun kůží, dva tisíce lokomotiv a přes 11 tisíc vagónů, osm tisíc pokladačůkolejí, strojové vybavení stovek továren i rafinerií, 90 nákladních lodí, 15,5milionů párů vojenských bot, 1,5 milionů přikrývek, 4,5 milionů tun potravin.(pokračování)

8 0
možnosti

Film o ruských „hrdinech“ z produkce oddělení pro dezinformaci a propagandu může pozvednout morálku ruských lidiček a dát na chvilku zapomenoutjejich svízelnou situaci. Ruský stát je závislý na prodeji zemního plynu aropy, jejíž cena spadla se 100 USD/barel na současně ca 45. A to je malér.Navíc Putinova dobrodružství něco stojí a rozchod se Západem ruské hospodářstvízatížil. Rubl ztratil 40% svéhodnoty a hodně Rusů, kteří mají úvěry v cizích měnách včetně mnoha firemmusí platit o těch 40% více na splátkách (demonstrovali(y), marně žádalipodporu státu). V Ruskuje korupce takového druhu, že bez úplatku se NIC neuskuteční, žádný záměr,úplatek je všude NEZBYTNÝ, je absolutním pravidlem. Ve městě Togliati (autoLada) dali do automobilky ředitele z Norska. Ten začal zavádět do výrobyroboty, dělníci přišli o práci, bouřili se a Nora zase vyhodili. Kolonu asi50-ti ruských sedláků v traktorech, jela za Putinem do Moskvy něco žádat, sistěžovat, nevím co, ale každých pár kilometrů je kontrolovali až je zcelazastavili, někteří dostali pokutu a zbytek 10 dní vězení. V obchodě spotravinami, kdesi na venkově bylo několik sáčků (asi sušená polévka) akonzervy v malém množství,snad deset, patnáct. Je zajímavé, srovnat vývoj Ruskaa Číny za posledních(?)30, 40, 50 let. Rusko ustrnulo a Čína zaznamenalaobrovský technologický rozvoj a profituje z intenzivních styků se Západem. Rusové byli v 50-tých letech min.století mnohem vyspělejší než Čína, protože během války dostali neuvěřitelnémnožství moderních technologií, o surovinách a potravinách nemluvě ak tomu odvezli z Německa zařízení celých továren. Nějakou dobuz toho žili, ale dnes nemají: výrobu integrovaných obvodů, mobilů,počítačů, aut, což jsou produkty, které „hýbou světem“. Film o „hrdinech“ je pro trpící Rusy určitě lepší prostředek, než obvyklá láhev vodky.

3 2
možnosti

Zajímalo by mne. kolik zdejších znalců ten film vidělo, že zde mají tak rezolutní odsuzující závěry. Nebo jim stačí, co napíše kdejaký pisálek a pak to papouškují. Nikdo z nich tam nebyl v roce 1941, ani nikdo z historiků ne. Každý film je licence, propagandisticky pokroucená, ať už z politického, nebo nezdravě vlasteneckého ideového popudu. Jasné je na tom asi tolik, kdyby to Rusové u Moskvy neotočili , tak se tu ani dneska možná nebavíme česky, jestli by jsme se bavili někde vůbec. Plány co s našim národem nadlidi měli, jsou všeobecně známé.

8 11
možnosti

Předmětný ruský film má býtpříběh o SKUTEČNÉ události, skutečných rudoarmějcích, kteří byli ještě za válkyJMENOVITĚ oslavování jako "padlí" hrdinové, zatímco oni však žili (některý možná ještě žije),jeden z nich padl do zajetí, ale ve filmu ruských propagandistů všichni zahynuli včetnětoho zajatého, ze kterého je také padlý „hrdina“, který se vrhl pod pásy tanku.Tedy falšování historie, lež a podvod. Tahle celosvětová blamáž ukáže i v tomtoohledu Rusko v pravém světle.

3 0
možnosti

Historici skřípou zuby.;-D

Copak historici, záleží v kterém století těmi zuby skřípou.RvRvRv

Jarouši Hofmanne, kdeže prvním, kdo se s "adou"pragmaticky dohodl byl Stalin.Unikají ti historická fakta, histotiku se skřípajícím třetím chrupem.;-D

26.ledna 1939 "Pakt Pilsudski- Hitler" o neútočení, z čehož také vyplynul říjen 1939 polské tanky v Českém Těšíně za dohledu německých,fašistických vojáků.:-(

2 9
možnosti

J88i53ř82í 80K63ü79h73r

27. 11. 2016 13:18

Obsahovalo to plán napadení a následném rozdělení nějaké země?

A bylo to 1934.

4 2
možnosti

J16i55ř54í 48S65o80j13k26a

27. 11. 2016 12:39

;-D ti Rusáci jsou neskutečně zakomplexovanej národ, ani si neuvědomují jak jsou tímto trapní a všem k smíchu

10 8
možnosti

Za film "Zachraňte vojína Ryana?To vám potvrzuji.;-D;-D

2 9
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...