Airbus A320 společnosti Aeroflot

Airbus A320 společnosti Aeroflot | foto: Profimedia.cz

Airbus ruského Aeroflotu nouzově přistával s umírajícím pilotem

  • 76
Letadlo ruské společnosti Aeroflot muselo v neděli nouzově přistát v Rostově na Donu. Na vině byla zdravotní indispozice kopilota, který během letu, podle domněnek lékařů dostal infarkt nebo se mu utrhla krevní sraženina. I přes rychlou lékařskou pomoc však muž zemřel v sanitce, informovaly ruské agentury TASS a Interfax.

Letadlo směřovalo z Moskvy do Anapy na pobřeží Černého moře. Druhému pilotovi se náhle udělalo špatně, proto kapitán Airbusu 320 požádal o nouzové přistání v Rostově na Donu. 

Tam jeho kolegu převzali záchranáři, muži narozenému v roce 1970 už ale nedokázali pomoci a pilot zemřel v sanitce.

Společnost Aeroflot k případu uvedla, že druhý pilot v sobotu absolvoval povinnou lékařskou prohlídkou, při níž u něj doktoři neshledali žádné zdravotní problémy. Pravidelně se také každého půl roku podroboval požadovaným lékařským testům, informoval TASS.

Letadlo muselo nouzově přistát v Rostově na Donu. Kopilot zemřel při převozu do nemocnice.

Letadlo muselo nouzově přistát v Rostově na Donu. Kopilot zemřel při převozu do nemocnice.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video