Diskuze

Putin pomůže v případě potřeby Lukašenkovi. Polsko ho od zásahu zrazuje

Ruský prezident Vladimir Putin nechal vytvořit policejní zálohy, o které jej požádal jeho běloruský protějšek Alexandr Lukašenko. Tyto síly by byly nasazeny v sousední zemi, pokud by se tam situace vymkla kontrole, řekl Putin. Polská vláda Rusko vyzvala, ať odstoupí od plánů na vojenskou intervenci v zemi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Ještě pro pana Tůmu níže:

"Můžete mi říct, jakou část Sýrie USA okupuje?"

Co takhle třeba ta jejich výcviková základna teroristů At-Tanf. A to včetně 55 km obranného perimetru okolo? Co třeba ropné pole Conoco? Co třeba jejich menší základny u Hasaká a Shaddadi?

Takže až někoho budete zase obviňovat ze lži, tak si nejdříve zameťte před vlastním prahem. A pro Švadlenku to platí taky.

1 1
možnosti
JT

J81i26ř61í 33T51ů26m18a

28. 8. 2020 19:06

Takže, když má někdo někde základnu, tak ten stát okupuje? Takže Rusové podle této logiky jsou taky okupanti, mají v Sýrii vojenské základny, Británie okupuje Kypr, Rusko Arménii, což teprve Džibutsko, to okupují Francouzi, Číňané, Japonci...zvláštní logika, taková petrohradská

0 1
možnosti
MV

Polsko se aktivně vměšuj do záležitostí Běloruska svými nároky na území bývaleho Polska I výzvami na ochranu poláků na území Běloruska ,stejně jako podporou opozice v Bělorusku. Tak ať se poláci neďiví Lukašenkovi který žádá o pomoc

0 0
možnosti

Míra pomoci Putina se dá určit i na tom, jak fungují media napojená na ruský stát a dezinformační sítě. Ty nejednají z vlastní vůle. Překvapivě ze začátku (po zmanipulovaných volbách) byla hodně objektivní, což by si nedovolili bez souhlasu z vyšších míst. Teď už se to vrátilo do normálu a znovu se lže ve prospěch Lukašenka. Vypadá to, že minimálně tahle nepřiznaná pomoc Putina vyjadřuje podporu Lukašenkovi. Samozřejmě v Bělorusku jsou také ruští poradci, stávkující novináře státních medií nahrazují Rusové apod.

Co bude dál? Putin hraje s více kartami a neuzavírá si žádnou možnost. Ví že v každé z nich bude mít nejlepší karty. Lukašenko teď musí být poslušný a dělat, co mu Rusové nadiktují. I tak počítám s tím, že ho Putin odstaví. Proč to neudělá teď? Putin (a jeho okolí) nesnáší barevné revoluce. Teď vyhovět lidem, co protestují, by znamenalo jim dát pocítit, že to oni mohou věci měnit. Dneska v Bělorusku, zítra v Rusku... To je pro Putina naprosto nepřijatelné. Putin pravděpodobně počká a zasáhne až se protesty vyčerpají, nějakým způsobem se Lukašenka asi zbaví. Bude to Putin, kdo situaci vyřeší, ne odvážní Bělorusové - to je to, co chce, aby si všichni zapamatovali.

1 0
možnosti

.. v té době už Putin bude mít vybraného nástupce Lukašenka.

0 0
možnosti
JB

Dodal, že ruská intervence by představovala „nepřátelský akt, porušení mezinárodního práva a lidských práv Bělorusů, kteří by měli svobodně rozhodovat o vlastním osudu“. To je sice pravda, ale když EU posílá protestujícím a opozici 52 milionů Eur to je také určitá forma vměšování.;-)

1 1
možnosti
DN

Proč se do vztahů Běloruska a ruska míchá polsko?

2 3
možnosti

To vás jistě mrzelo zasahování západních zemí do vztahu SSSR - ČSSR, že?

2 0
možnosti
HU

Ten KGBák si taky nedá pokoj. Jo co se v mládí naučíš, ....

3 0
možnosti
AS

A11l38e35š 44S18z38a49b97ó

27. 8. 2020 21:39

stejně jako Erdogan se touží stát sultánem pro většinu muslimů

stejně tak Putin by se rád stal báťuškou carem sjednotitelem a získat do područí alespoň část bývalých satelitů

u těchto lidí se tomu říká opojení mocí

vojenské spojení těchto dvou vidím jako nejhorší možnou variantu, protože oba dva dokáží být velice agresivní

5 1
možnosti
OL

Demokracie a svoboda v ruském pojetí:

1) Místo vyhozených a stávkujících běloruských novinářů a televizních pracovníků pošle Putin ruské novináře velebící Lukašenka;

2) Jediní nezávislí novináři na místě, ti zahraniční se začnou zatýkat, šikanovat a berou se jim kamery a záznamová zařízení;

3) Vůdce ruské opozice je preventivně otráven, aby se zabránilo jakémukoli přenosu nestability do Ruska;

4) Za trvalého řevu, že útok ze strany NATO je už na spadnutí se začne formovat se souhlasem Putina jednotka zelených/modrých mužíčků připravených na intervenci do Běloruska.

Co bude následovat? Hádejte.

17 4
možnosti
MK

Putin to má teď blbě načasované, každej tejden nějaký nehezký výročí - zázrak na Visle, Operace Dunaj, pakt s Hitlerem, přepadení Polska, přehlídka s nácky.. pech je to.

4 0
možnosti
DH

Ono Putinovi moc nic jiného ani nezbývá.. Těch spojenců ma čim dál méně a zůstávají mu ti nejhorší.. A přijít o Bělorusko by byla pro Rusko z vojenského hlediska katastrofa..

4 0
možnosti
JH

rusko nikdy nemělo spojence, vždy jen vazaly

6 2
možnosti
PP

P96e46t46r 74P13o35l48á31k

27. 8. 2020 20:53

Chuck Norris bude muset nakonec do toho Běloruska přijet.

0 0
možnosti
OB

Jj třeba se ukáže, že není neprůstřelný ;-D

0 3
možnosti