Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: SXC.hu

Rumunský černý pasažér zázračně přežil let v podvozku letadla

  • 32
Dvacetiletý Rumun se na vídeňském letišti schoval ke kolu Boeingu 747 a v podvozku letadla potom absolvoval skoro 100minutový let na londýnské letiště Heathrow. Jako zázrakem nezemřel na podchlazení ani nedostatkem kyslíku.

Mladý Rumun se mohl jako obyvatel EU vydat do vysněné Velké Británie a legálně požádat o pracovní povolení. Zvolil ale dobrodružnější cestu, při které mohl snadno přijít o život.

Na vídeňském letišti Schwechat v neděli podlezl plot a schoval se ke kolům nejbližšího letadla, které stálo poblíž rozestavěného terminálu. "Vůbec netušil, kam letadlo poletí," vysvětlil listu The Times vídeňský policista Leo Lauber.

Rumunovi zachránilo život špatné počasí

Boeing 747 patřil šejkovi ze Spojených arabských emirátů a zamířil na londýnské letiště Heathrow. Rumun let, který trval 97 minut, přežil jen díky souhře náhod.

Na kolech se dokázal udržet při vzletu i přistání a kvůli špatnému počasí nemohl stroj vystoupat do obvyklé výšky, kde teploty klesají ke 40 stupňům pod nulou. Při letu ho proto nezabily ani nízké teploty, ani nedostatek kyslíku.

Londýnská policie Rumuna odhalila až ve chvíli, kdy na Heathrow vypadl z podvozku. Podle lékařů má jen pár odřenin a je lehce podchlazený.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video