ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Ryanair, iDNES.cz

Na palubě Ryanair kolabovali lidé. Byl to let do pekla, říká cestující

  • 187
Během pátečního tříhodinového letu irské nízkonákladové letecké společnosti Ryanair z Budapešti do skotského Edinburghu začali v letadle nenadále kolabovat cestující. Na palubě upadli do bezvědomí čtyři pasažéři, u sedmnáctileté dívky musela posádka na místě zahájit resuscitaci. Příčina jejich obtíží se vyšetřuje.

Stroj i přes potíže na palubě bezpečně přistál ve své destinaci a postižení pasažéři byli okamžitě svěřeni do rukou lékařů.

Nejšpinavější Ryanair se chlubil, že je nejzelenější. Úřad reklamu zakázal

„Byl to strašlivý zážitek,“ nechal se po bezpečném přistání pravidelné linky slyšet jeden z postižených pasažérů Shaun Pinkerton. Právě on patřil mezi ty, kteří během tříhodinového letu zkolabovali.

„Jako první zkolabovala sedmnáctiletá pasažérka,“ řekl deníku The Scottish Sun Pinkerton. Po ní následovali další tři lidé včetně něj.

Po kolapsu prvních cestujících posádka připravila kyslíkové přístroje a zahájila nejprve resuscitaci mladé dívky. I přes vzniklou situaci na palubě letadlo nouzově nepřistálo. 

„Na tom letu bylo od začátku něco špatně,“ dosvědčil další z cestujících, který bude po letecké společnosti za újmu žádat kompenzaci.

Zbytečné doplatky, špatné jídlo. Ryanair jsou opět nejhoršími aerolinkami

„Všichni panikařili. Stále nevíme, co se stalo. Lidé si mysleli, že jim na palubě dochází kyslík,“ dodal další z pasažérů. 

Letiště v Edinburghu potvrdilo listu The Independent, že posádka ještě před přistáním požádala o lékařskou pomoc. Lékaři pacientům pomohli, jakmile letadlo dosedlo na zem. Později letiště potvrdilo, že k žádné technické závadě na letadlu během letu nedošlo.

Shaun Pinkerton měl po přistání v Edinburghu namířeno letecky dále do Madridu a Polska, po svém zážitku však svoje plány přehodnotil. 

„Do letadla už nikdy nevlezu,“ dosvědčil. „Bylo to jako z nějakého špatného filmu.“

Letecká společnost později v prohlášení uvedla, že letadlo bylo naprosto v pořádku a během letu nedošlo k žádné technické závadě. „Posádka letu z Budapešti do Edinburghu volala, abychom zajistili lékařskou pomoc. Letadlo normálně přistálo a o pasažéry, kterým se udělalo špatně, se postarali zdravotníci,“ řekl The Independent mluvčí Ryanairu. 

Na dotaz iDNES.cz, co se přesně během letu stalo, mluvčí společnosti Ryanair neodpověděl.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video