Pět stanic na červené lince metra vlaky kvůli výpadku proudu v ranní špičce jen projíždějí.

Pět stanic na červené lince metra vlaky kvůli výpadku proudu v ranní špičce jen projíždějí. | foto: Profimedia.cz

Ranní špičku v centru Washingtonu ochromil výpadek proudu

  • 6
Rozsáhlý výpadek elektrického proudu ochromil během ranní dopravní špičky centrum Washingtonu. Několik stanic metra se ponořilo do tmy. Ve stanici Dupont Circle vypukl malý požár, který byl rychle uhašen. Záložní zdroje musel zapnout i Bílý dům.

K výpadku došlo v půl osmé ráno místního času. Podle mluvčí metra Lisy Farbsteinové se bez proudu ocitlo celkem pět stanic, po červené lince metra v centru města začaly vlaky po výpadku projíždět jen po jedné koleji a bez zastavování.

"Zatím není zřejmé, zda spolu požár v metru a výpadek proudu souvisely," uvedla Farbsteinová.

Dopravci nasadili na zvládnutí ranní špičky náhradní autobusovou dopravu, přesto ale varovali před "více než hodinovým zpožděním".

Bez dodávek elektřiny se ocitlo třicet bloků domů a šest desítek semaforů. Na záložní zdroje musel přepnout i Bílý dům, sídlo amerického prezidenta.

Technici distributora elektřiny Pepco zatím příčinu selhání rozvodny na 10. ulici vyšetřují. Americké ministerstvo pro vnitřní bezpečnost uvedlo, že šlo pravděpodobně pouze o technické problémy, nikoliv o teroristický útok.

Podle dostupných informací nebyl při výpadku proudu dosud nikdo zraněn, nedošlo ani k nehodám. Poslední zprávy z Washingtonu hovoří o tom, že se dodávky elektřiny už postupně obnovují.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video