Diskuze

Putin ve Volgogradu navštívil raněné a odsoudil útoky proti civilistům

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu ráno přiletěl do Volgogradu. Navštívil v jedné z nemocnic raněné ze dvou nedávných útoků, účastnil se i porady o boji proti terorismu, oznámila agentura ITAR-TASS. Putin označil útoky proti civilistům za neomluvitelné.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J78a41n 85S91o58c62h89o59r

1. 1. 2014 14:12

Jsem přesvědčen, že Putin dokáže sjednat ve své zemi pořádek. Bude to sice stát potoky krve, ale uznejme že klid ve státě a stabilita jsou cennější, než nějaký vahábista  muslim anebo kdo za tím volgogradským terorem vlastně stojí. Zatím se to vyšetřuje, ale až v tom bude jasno, nechtěl bych být příslušníkem skupiny, která je spojována s útoky ve Volgogradu. Ale což, na teroristy platí jedině hrubá síla.

11 1
možnosti

Tohle v Rusku nezastavíte... Tahle banda salafistických fanatiků je jak armáda termitů... Budou do země proudit, dokud nezakroutíte krkem té královně, co je klade... A paradoxně v tomto případě může být daleko nejmocnější zbraní pravda... Putin to ví.

8 1
možnosti

J36a59n 20S25o44c36h52o88r

1. 1. 2014 14:37

Možná nezastaví, ale podstatně omezí. Rusko totiž není šenghen. Tam nelze proudit jak kdy komu napadne. Vahabistický salafista to nebude mít v Rusku snadné, teda pokud se prokáže že opravdu mají ten teror vahabisté na svědomí, že to neudělal někdo jiný pod jejich vlajkou, ale s tím s Putin už poradí. tam si nehrají na nějaká lidská práva, tam to totiž vezmou šmahem. Jestli se ovšem potvrdí to co předpokládám, bude to hon a bude otázkou času, kdy si Putin bude moci vyvěsit na svých hraničních přechodech s Ruskem pomyslnou cedulku "vahábistů prosto"

4 0
možnosti

Rusko není tak neprodyšné... Je to obrovské území... Samozřejmě, že nemluvíme o centrální části, ale pro destabilizaci stačí i jih. Je to pár let zpátky ještě za George Bushe. Putin pozval zahraniční novináře na briefing na svou daču. Přes tři hodiny vysvětloval problém terorismu. Sponzorovaného, syntetického islamistického terorismu. Jiný není. Nevyšla z toho ani řádka. Až na nějaký odvárek v Le Mondu. Nabídl tenkrát spolupráci na War on Terror. Skutečné a proti skutečným centrům terorismu. Je čas tuhle Pandořinu skříňku otevřít... Přepíše to historii... A nejen tu novodobou...

6 0
možnosti

Terorismus vsude  synteticky, normalni lidi se jentak v davu nevybuchuji. Muze vybuchnout ledatak mozek, ale se to stane jen v pyroplastickem proudu co vznika  po vybuchu sopky.

0 2
možnosti

J88a77n 63S95o59c49h69o69r

1. 1. 2014 15:36

Rusko není neprodyšné, to je pravda, ale boj proti teroristům neznamená jenom uzavřít území. On ani ten terorista nežije ve vzduchoprázdnu, musí mít někde nějaké zázemí poblíž místa teroristického útoku, to znamená taky přímo v Rusku. Likvidace takového zázemí ztíží teroristovi situaci. Navíc v Rusku nemají tolik ochránců teroristů, protože je řadí do podobné skupiny a tak likvidují teroristy preventivně, což teroristům též ztěžuje situaci.

Na tak velikou zemi jak je Rusko toho teroristi zase tak moc nedokázali. Navíc tresty za terorismus jsou v Rusku někde jinde než například v EU nebo Americe, kde každého teroristu hájí armáda právníků a ochránců lidských práv. Tento problém Rusko nemá. Tam to berou s chycenými teroristy šmahem. Já si troufám předpokládat, že minulá generace teroristů dopadena v souvislosti s čečenským konfliktem z velké části už nežije a taky vahábistický terorista, myslím včetně jeho spolupracovníků tvořících mu zázemí, nebude mít v Rusku opravdu nikterak dlouhý život. Kdepak, teroristy lze pochytat a likvidovat, jen je třeba přestat brát ohledy na ty jejich ochránce.

4 1
možnosti

To je spravne, a je to nutne co pisete. Ale nemeli bysme neco delat s tym "zazemim" co ma terorista predevsim ve sve hlave? Jak to ze z chlapa slovanskeho vzhledu, zdravotnika, se najednou stane vybusnina? Nemyslite si snad ze najednou prijde za vami nejaky ten Muhamed, rekne vam abyste konvertoval k islamu a pak se odpalil v davu lidi, a vy ze to tak udelate? 

Mozna se mylim, ale takovy clovek asi musi neco v sobe mit uz driv. Ja si myslim ze to se stava s lidmi, kterym jeste od malickosti napumpovali tu hlavicku ruznymi nabozenskymi nesmysly a absurditami. Pak behem skolne vyuky, zrejme doslo ke konfliktu mezi znalostmi a predsudky, clovek zasekl jako pocitac naprogramovany programy s protichudnymi pokyny, ale pocitac ma klavesu RESET. 

Myslim ze by takove veci mohli resit predevsim psichologove a nejake te zdravotnicke zarizeni a pokyny. Ale hlavne je nutno ohradit doskolaky a zaky mladsich trid od jakekoliv nabozenske vyuky.

0 3
možnosti

No jo, a hlavne najit ten spravny duvod aby zakroutili krkem, a kdyz neni tak vymyslime......salafiste, jehoviste, iluminati, sioniste, scientologove, homosexualiste, a jine imperialisticke zivly, ze?;-D

0 1
možnosti

J48a55n 39S12o49c62h58o77r

1. 1. 2014 15:20

Terorismus je teda dost dobrým důvodem k zakroucení krkem.

4 1
možnosti

No a proto je nutno vymyslet ten terorizmus,  udelat tak aby obycejny (nepremyslejici) ovcan to sezral s nalijakem, a pak vesele zakroucit proti komukoliv.:-/

0 1
možnosti