Diskuze

Potyčka mezi ničiteli a obránci sochy v Novém Mexiku skončila střelbou

Jeden muž utrpěl střelná zranění v americkém státu Nové Mexiko během protestu, při kterém se jeho účastníci snažili svrhnout bronzovou sochu španělského koloniálního dobyvatele Juana de Oñateho. Ničení soch a památníků historických osobností propuklo například i v Belgii, Británii a jako výraz vyjádření politických postojů se objevilo i v Česku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

To vse je jen dusledek vychovy bez rakosky. A bude hur.

0 0
možnosti
RP

Hlupaci slapou na vlastni minulost a jeste netusi ze budoucnost uz nemaji. Degenerace v primem prenosu.

6 0
možnosti
JP

Asi boli dobri a zli otrokari, ked jeho sochy este stoja ;-D

George Washington vlastnil otroky a nařídil zabít Indiany. ;-€

George Washington owned slaves and ordered Indians killed. Will a mural of that history be hidden?

https://www.washingtonpost.com/history/2019/08/25/george-washington-owned-slaves-ordered-indians-killed-will-mural-that-history-be-hidden/

Washington’s Slave List, June 1799

https://founders.archives.gov/documents/Washington/06-04-02-0405

0 0
možnosti
PS

No když máte minulost založenou na dobytí cizího území a zotročení lidí z cizího kontinentu, tak tam těch morálních vzorů moc nenajdete. Je spíše že s podivem, že pád ikon nastává v USA až tak pozdě ...

0 0
možnosti
MS

To jsem zvědav, kdy nějakého pitomců napadne zakázat nazývat kontinent Amerikou. Amerigo Vespucci byl také kolonizátor

1 1
možnosti
JT

Pane Sedláčku,

pokud je mi známo, tak název obou amerických kontinentů je domorodého původu a vznikl podle indiánského kmene a pohoří, které se dodnes v Nikaragui nazývá: Serranías de Amerrisque, nebo Cordillera de Amerrisque.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Amerrisque_Mountains

https://es.m.wikipedia.org/wiki/Cordillera_de_Amerrisque

https://www.jstor.org/stable/pdf/196759.pdf

0 0
možnosti
MS

Že se to snaží svrhnout původní domorodé obyvatelstvo, se dá pochopit. Ale potomci Evropanů? Jen díky těm kolonizátorům žijí tam, kde žijí. A když jim je kolonizace tak proto srsti, tak ať se vrátí do vlasti svých předků a americký kontinent přenechání původním Američanům.

8 0
možnosti
Foto

No jo, ale to by původní Američané neměli koho obírat v kasinech.

4 1
možnosti
JA

Ti aktivisti jsou podle fotek všude stejný typy. Tak jak to média podávají, jsou to ctihodní lidé, bojující proti útlaku menšin, za práva znevýhodněných a jistě to dělají po svojí pracovní době, hned jak dodělají s dětma školní úkoly na další den, připraví jim svačiny a postarají se o domácnost.

4 0
možnosti
MV

Zajimave jak vsechna media ukazuji az nasledne zatykani milicionaru v taktickych vestach a s poloautomaty. Tenhle pan byl v sortkach a tricku, a pote co dostal skateboardem pres hlavu a zdivocela antifa luza ho nahanela na ulici nejspis s cilem ho ukopat k smrti, tak pouzil kratkou palnou zbran k nutne sebeobrane. Proc nikde nejsou v hlavnich mediich zabery z tohoto incidentu?

12 0
možnosti
RK

Pochopil bych, kdyby lidi obecně dostali rozum a uvědomili si, že už nechtějí koukat na sochy psychopatů, brutálních mučitelů a masových vrahů, ukájejících si svoje zvrácené choutky na poměrně snadné kořisti, což dobyvatelé nepochybně všichni byli. Ale tohle nevychází z rozumu a většinového uvědomění a pochopení. Asi ještě lidstvo mentálně nedospělo do bodu, kdy se jakž takž pozitivní změny obejdou bez násilí, ničení a šíleností. Tak zbývá jen doufat, že se na ty negativa pozitivních změn brzy zapomene a v budoucnu se neodmítnou právě z důvodu jejich ne říliš povedené formy.

0 0
možnosti
RM

Jen tupí lidé (stádo) ničí historické/kulturní památky (a je jedno, jestli ničí černoši, běloší nebo fialoví). Ale všichni tak nějak vědí, kdo k tomu stádu patří nejvíc.

2 0
možnosti
RM

To byla jenom otázka času no a další krok bude, že se k tomu střelci příště přidají další a pak na místo místo policie pojede úklidová četa.

0 0
možnosti
JR

J16a69n 14R82a96b63a62n

16. 6. 2020 16:32

no jo, na ty střelce

0 0
možnosti