Příměří v Evropě končí, hrozí Al-Kajda

  • 332
Al-Kajda pohrozila útoky v Evropě. Uvedl to arabský list vycházející v Londýně. Vypršelo totiž tříměsíční příměří, které nabídl bin Ládin. Chtěl, aby evropské země stáhly vojáky z muslimských zemí. Útoky hrozí skupina, která stojí za madridskými atentáty.

Arabský list Aš šark al Avsát, který vychází v Londýně, citoval z prohlášení teroristické skupiny Brigády mučedníků Háfize Masrího, která se hlásí k odpovědnosti za březnové útoky v Madridu. Při nich zahynuly téměř tři stovky lidí.

"Evropskému lidu. Máte posledních několik dní na přijetí bin Ládinovy nabídky. Potom budete moci obviňovat jen sami sebe," stojí v prohlášení skupiny, která je provázána s Al-Kajdou.

Bin Ládin nabídl příměří
Nahrávku hlasu Usámy bin Ládina, šéfa Al-Kajdy, vysílaly v polovině dubnu dvě arabské televize.

Nejhledanější terorista světa na záznamu nabídl Evropě příměří, pokud přestane útočit na Muslimy a stáhne své vojáky z muslimských zemí.

Zdůraznil, že nabídka nebude nikdy platit pro Spojené státy a Izrael. Předseda Evropské komise Romano Prodi tehdy odmítl jakoukoli změnu postoje EU. "Není možné jednat pod teroristickou hrozbou," prohlásil. - více zde

 

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video