Policie podezřívá ze střelby čtyři lidi, jeden člověk už je ve vazbě. Ilustrační foto

Policie podezřívá ze střelby čtyři lidi, jeden člověk už je ve vazbě. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Při střelbě na škole v Arkansasu zemřeli dva lidé

  • 8
Dva lidé přišli v noci o život a jeden byl zraněn při střelbě v areálu univerzity v americkém Arkansasu. Ze střelby, která se odehrála před studentskou kolejí, jsou zatím podezřelí čtyři lidé. Policie nyní pátrá po motivu incidentu.

Střelba se ozvala v neděli v půl desáté večer místního času (pondělí 2:30 SEČ). "Hlídkující policista zaslechl střelbu a na místě se objevil za necelou minutu," uvedla mluvčí univerzitní policie. Lidé z okolí tvrdí, že zaslechli pět výstřelů.

Po nich zůstalo na zemi ležet bezvládné tělo. "Jedna z obětí zemřela na místě, další až po převezení do nemocnice," uvedla mluvčí nemocnice Lori Rossová. Podle policie jsou obě oběti muži.

Studenty upozornil varovný systém
Zástupci školy uvedli, že ze střelby jsou podezřelí čtyři lidé, jeden člověk už je ve vazbě. "Zatím není jasné, zda jsou mezi oběťmi a podezřelými studenti z univerzity," sdělil telefonicky agentuře Reuters mluvčí univerzity Warwick Sabin.

Při incidentu univerzita vůbec poprvé aktivovala varovný systém. Ihned po střelbě byli studenti informováni školními e-maily a telefonáty, které jim radily, aby zůstali zamčeni ve svých pokojích.

Studentka: Už nikdy to tu nebude jako dřív
Vedení univerzity rozhodlo, že areál, který navštěvuje 12 500 studentů, pro dnešek uzavře a zruší veškeré vyučování. Zástupci univerzity uvedli, že jejich hlavní prioritou je nyní zajistit bezpečnost ostatních studentů.

Dvacetiletá studentka Aprille Hansonová uvedla, že střelba dost překvapila poklidnou komunitu 42 kilometrů severně od města Little Rock. "Nikdy jsem se tady nebála. Teď bude ale každý asi trochu nervóznější," poznamenala.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video