V cessně letěli pilot a tři dvanáctileté děti. Ilustrační foto.

V cessně letěli pilot a tři dvanáctileté děti. Ilustrační foto. | foto: Miroslav Kosmata, HZS Praha

Při pádu dvou letadel v Polsku zemřelo šest lidí včetně tří dětí

  • 11
Na jihu Polska nezávisle havarovala dvě malá letadla. Zahynulo celkem šest lidí včetně tří dětí. Jeden ze strojů byl registrovaný v Česku, letěli v něm ale Poláci.

První z letadel se zřítilo po skončení letecké přehlídky pořádané k 55. výročí aeroklubu v obci Lososina Dolna, napsal list Gazeta Wyborcza. Svědci si údajně všimli, že stroj rychle klesá, pak se zřítil.

Při nehodě zemřeli pilot i jeho spolucestující. Pravděpodobnou příčinou neštěstí byl nedostatek paliva. Ultralehkému letounu se pak zastavil motor, stroj ztratil rychlost a havaroval, informují polská média.

Letoun byl údajně registrovaný v Česku, jeho posádku ale tvořili Poláci.

Několik minut po 20. hodině havarovalo na jednom z krakovských sídlišť druhé letadlo. Cessna měla problémy už po startu, ve vzduchu byla celkem jen asi deset minut. Podle svědků se stroj začal třást a klesat, nakonec dopadl vedle jednoho z domů. Následně vypukl požár způsobený mimo jiné vytékajícím palivem.

Na palubě byli čtyři lidé - 45letý pilot a tři děti, dva chlapci a jedna dívka ve věku 12 let. Nikdo z nich nehodu nepřežil.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video