Potápěči hledají v oblasti nehody

Potápěči hledají v oblasti nehody - Potápěči hledají v oblasti pádu letounu do vody. | foto: Reuters

Při letecké havárii u Miami zahynuly dvě desítky lidí

  • 5
Na dvacet lidí zemřelo při havárii hydroplánu, který se zřítil ze zatím neznámých důvodů v pondělí u pobřeží Miami na Floridě. Oznámily to americké úřady. Není zcela jasné, kolik lidí bylo na palubě.

Hasiči a pobřežní hlídky hovoří o 19 obětech, letecká společnost vlastnící havarovaný stroj tvrdí, že na palubě bylo 18 cestujících a dva členové posádky.

"Stroj s 18 cestujícími, včetně tří dětí, a dvěma členy posádky, se zřítil do Atlantiku u pobřeží Miami," uvedl v prohlášení pro tisk Roger Nair, zástupce společnosti Chalk's
Ocean Airways, které letadlo patřilo.

Mluvčí pobřežní hlídky Dana Warr prohlásil, že zahynulo dvacet lidí.

"Všechna těla jsme našli," řekl po několika hodinách pátrání mluvčí hasičů na Miami a dodal, že na palubě bylo 19 lidí.

Hydroplán letěl z ostrova Watson na Bahamy. Podle Naira jde o první nehodu s lidskými oběťmi od založení společnosti v roce 1919. Chalk's Ocean Airways se specializuje na lety mezi Floridou a Bahamami.

Zatím není známa příčina havárie. Svědkové tvrdí, že před tím, než se vrtulový letoun zřítil do vody, slyšeli výbuch. Jiní viděli kouř vycházející z kabiny.

Celé odpoledne záchranáři a potápěči hledali v oblasti nehody oběti. Na záběrech amerických televizních stanic byly vidět části potápějícího se letounu a jeho úlomky plující na hladině moře.

Mluvčí FBI uvedla, že podle dostupných informací nejde o teroristický útok.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video