Požár v Londýně zachvátil bytový dům, plameny byly vidět kilometry daleko

  • 8
Asi stovka hasičů v noci v Londýně bojovala s rozsáhlým požárem pětipatrového bytového domu. Plameny šlehající z viktoriánské stavby ve čtvrti West Hampstead byly vidět kilometry daleko, uvedla agentura Reuters. Hasiči už mají požár pod kontrolou, nikdo zřejmě nebyl zraněn.

Oheň podle londýnských hasičů zřejmě vypukl v bytě ve čtvrtém patře, odkud se rozšířil i na střechu. Příčina jeho vzniku zatím jasná není.

Hasiči hlášení o požáru dostali ve 2:04 SELČ. Na místo vyrazilo patnáct hasicích vozů s celkem stovkou mužů. Podle serveru Evening Standard jsou v postižené budově luxusní byty.

„Hasiči pomohli dvěma lidem z prvního patra a zhruba 50 se jich z budovy evakuovalo,“ uvedl mluvčí hasičů Clainton Murray. „Londýnská záchranná služba potvrdila, že nikdo nebyl v důsledku tohoto incidentu převezen do nemocnice,“ dodal později.

Po půl sedmé SEČ hasiči na Twitteru uvedli, že mají požár pod kontrolou.

26.července 2018 v 06:23, příspěvek archivován: 26.července 2018 v 06:42

The #WestHampstead fire is under control. The @Ldn_Ambulance have confirmed that no one was taken to hospital as a result of this incident https://t.co/ySPGup529o https://t.co/eLiycSm7Ah

Pomoc evakuovaným nabídla nedaleká hospoda U černého lva. „Pro všechny, kteří jsou postiženi ohněm ve West Hampsteadu, jsou naše dveře otevřené... Budeme tu celou noc,“ napsali zaměstnanci na Twitteru.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video