Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Pověrčivá Číňanka hodila vnuka do studny, aby nepřinesl rodině smůlu

  • 14
Čínská policie zatkla postarší ženu, která se tak bála předpovědi vědmy, že zabila vlastní vnouče. Paní Ao shodila dvouměsíčního vnuka do studny, protože se podle čínského kalendáře narodil v roce králíka. A to mělo podle věštkyně přinést rodině smůlu nebo dokonce i smrt.

Vědma starou Číňanku poplašila svou předpovědí, v níž hrál hlavní roli čínský zvěrokruh. Vykladačka osudu ženu varovala, že rodině hrozí nebezpečí, pokud se jejímu nejstaršímu synovi (narozenému v roce myši) a jeho manželce (narozené v roce tygra) narodí letos (v roce králíka) dítě.

A žena z města Nan-čchang na východě země je důkazem, že mnoho Číňanů pověry děsí, hlavně tedy v odlehlých oblastech, připomněl list The Times na svém webu. Nejprve podle rady věštkyně spálila pod mandarinkovníkem jakýsi talisman na odhánění zla. Vítr ale oheň rozdmýchal, což ženu ještě více vyděsilo.

Šla tedy za svým prvorozeným synem, aby svou ženu kopl do břicha nebo ji přiměl k potratu. Pár ovšem odmítl. V lednu se tedy narodil nejmladší člen rodiny. Babička pak trpělivě čekala na svou příležitost, jak se vnuka zbavit.

Šance se objevila na začátku dubna, kdy matka odešla do obchodu a dítě nechala s tchyní. Když se vrátila domů, nenašla doma dítě ani jeho babičku. Syna po čase objevila mrtvého ve studni za domem. Stará žena se skrývala v nedalekém stohu. Policie ji o dva dny později zatkla.

Nan-čchang

Nan-čchang


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Smrt, Talisman, The Times

Video