(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Reuters

Mladík z Kavkazu zaútočil v centru Moskvy na policisty, zastřelili ho

  • 80
Bez zjevných příčin dnes v centru Moskvy zaútočil mladý střelec na policejní hlídku. Incident se odehrál nedaleko budovy ruského ministerstva zahraničí. Policisté palbu opětovali a útočník po převozu do nemocnice zemřel. Jeden policista byl při incidentu zraněn.

Pachatelem byl podle ruských vyšetřovatelů jednatřicetiletý Renat Kunašev, přistěhovalec z Kavkazu. Zaútočil na policisty, kteří chránili vchod do jednoho ze zahraničních velvyslanectví.

Podle agentury Interfax policie nemá informaci, že by se střelec hlásil k některé extremistické organizaci. Důvodem útoku mohla být údajně snaha zmocnit se policejních zbraní.

V severokavkazském Čečensku v pondělí přišel jeden policista o život a tři další utrpěli zranění při několika útocích islamistických povstalců. Policisté útočníky zastřelili. Podle sdělení moskevských policistů není mezi pondělním útokem v Čečensku a dnešním v Moskvě žádná souvislost.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video