Diskuze

Kaczyński se před volbami vrací do vlády, bude mocný „nadpremiér“, píše tisk

Polský prezident Andrzej Duda ve středu v poledne jmenoval místopředsedou vlády šéfa vládní strany Právo a spravedlnost (PiS) Jaroslawa Kaczyńského. Informovala o tom agentura PAP a polská televize TVP. Duda současně odvolal všechny dosavadní místopředsedy vlády, kteří v kabinetu premiéra Mateusze Morawieckého zůstávají ministry.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TZ

Kolaborant Tusk se svou aktivistickou kohortou skřípe zuby.

0 1
možnosti
Foto

J25i72r55k96a 87H82o39n53c90ů

21. 6. 2023 14:39

V Polsku asi vláda Istanbulskou smlouvu nepodpoří, jako ti naši progresivističtí kašpaři.

0 2
možnosti

Ona tam je ratifikovana uz skoro deset let. PiS sliboval ji zrusit, ale nejak se k tomu nemel.

1 0
možnosti
PM

Umění odejít včas je výsadou moudrých.

4 0
možnosti
JO

Kaczynski je tragédie Polska. Ekonomika jim sice jede, otázkou je, jestli to není navzdory působení Kaczynského. V Itálii se střídají vlády jak na běžícím pásu a ekonomika stále patří k těm silným. Ono mnohdy stačí se do ekonomiky nemontovat. Název "Právo a spravedlnost" v jejich podání je výsměch právu i spravedlnosti.

9 2
možnosti
JR

J18a59n 52R24y15s45k73a

21. 6. 2023 13:11

Pan Kaczynski je záchrana hrdého Polska. Nenarozené dítě má právo na život a spravedlivou výchovu jeho otce. Nebo nejbližší rodiny, když jsou kariérní socialisti oba rodiče.

1 5
možnosti
RK

Kaczynski, Duda i Morawiecki jsou politici, kteří mi připadají, že skutečně dělají hodně pro blaho své země. Jejich ekonomika roste, armáda jakbysmet a nutno pochválit za jejich přístup k Ukrajinským uprchlíkům nebo podpoře UA celkově. Rovněž oceňuji jejich lehce euroskeptický pohled k EU, není možné aby vše řídilo v EU Německo a do jisté míry Francie

7 6
možnosti

"Lehce euroskepticky postoj" bych to nenazval. To bych rezervoval pro postoj treba Zahradila a ODS ci Babise a ANO. PiS je silne euroskepticka strana.

3 3
možnosti

To si PiS opravdu mysli, ze jmenovani ministrem jejich ne moc oblibeneho a dosti stareho predsedy, presvedci nerozhodnute volice?

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti