Ukrajinský zpěvák Kirill Bledny

Ukrajinský zpěvák Kirill Bledny | foto: facebook účet skupiny Poshlaya Molly

Ukrajinský zpěvák rozzuřil Poláky. Spojte se s Ruskem, polština mě vytáčí, řekl

  • 227
Kirill Bledny, zpěvák ukrajinské skupiny Poshlaya Molly, na videu prohlásil, že ho vytáčí polština. Polsko by se podle něj mělo připojit k ruskému impériu a naučit se rusky. Po vlně kritiky na svých sociálních sítích objasnil, že šlo o vtip.

Blednyho kapela Poshlaya Molly vyrazila v tomto roce na světové turné. Na konci listopadu měla vystupovat v Gdaňsku a Poznani, začátkem prosince v Krakově a Vratislavi. Její koncerty teď však nejsou jisté, neboť frontman kapely nadával Polákům a kritizoval jejich jazyk.

„Víte, co mě vytáčí na Polsku? Nesnáším jejich jazyk. Nerozumím tomu, proč se tu nemluví rusky. Polsko by mělo být součástí ruského impéria a používat ruštinu jako svůj jazyk,“ řekl Bledny.

Poté, co Poláci vyžadovali, aby umělec v Polsku koncerty zrušil, vysvětlil, že se jednalo pouze o vtip.

„Je mi líto, že musím vysvětlit svůj vtip. Když jsem zveřejnil to video, tak jsem si myslel, že všichni pochopí,“ objasnil.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video