ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Polští kněží si užili orgie s prostitutem. Lékaře k němu pak dostala až policie

  • 144
Sexuální orgie přímo na faře si uspořádali kněží v polském městě Dąbrowa Górnicza. Skandál, kterým se nyní zabývají polská média, tím však nekončí. Tamní duchovní si na akci pozvali mužského prostituta, který během večírku plného léků na potenci upadl do bezvědomí. Zdravotníci se k němu však dostali až poté, co jim cestu proklestila policie.

Církevní orgie se podle portálu Fakt odehrály v noci na 31. srpna v areálu fary při bazilice Panny Marie Andělské, konkrétně v jednom z tamních služebních bytů. Večírek zřejmě uspořádal místní vikář, osmačtyřicetiletý Tomasz Z, a dalšími účastníky měli být rovněž duchovní.

Deník Gazeta Wyborcza však uvádí, že se zúčastnil i jeden prostitut. Právě tomu se během akce udělalo špatně tak, že nakonec upadl do bezvědomí. Účastníci akce si během večera pomáhali léky na potenci. Zda muž zkolaboval právě proto, nebo například kvůli konzumaci dalších drog, však není jasné.

Polák, kterého v dětství zneužíval kněz, vysoudil přes dva miliony i omluvu

„Akci pořádala církev a bylo to čistě sexuální,“ cituje Gazeta zdroj obeznámený se situací. Někdo z přítomných nakonec sice kolem jedné hodiny ráno zavolal záchranku, ale když přijela, ostatní ji odmítli pustit dovnitř a oznamovatele vyhodili z bytu.

Lékaři se nakonec dostali dovnitř až díky přivolané policejní hlídce. Na podlaze v tu chvíli ležel nahý muž. „Byl v bezvědomí, ale dýchal. Převezli ho do nemocnice v Dąbrowě na pohotovost,“ uvedl zdroj Faktu s tím, že muž byl posléze propuštěn na vlastní žádost. Ostatním zúčastněným policie odebrala vzorky krve na toxikologickou analýzu.

Vatikánské orgie, mafie, agenti. Zmizení Emanuely Orlandi je mysteriózní

Polská prokuratura nyní případ vyšetřuje pro podezření z neposkytnutí pomoci člověku v ohrožení života. Incidentem se bude zabývat i samotná církev. Místní farář pro média uvedl, že o večírku předem nevěděl. Účastníky této „satanské zábavy“ by podle svých slov „odstřihl až do sedmého kolene“, sám však prý nemůže nic dělat.

Jediné, co má v kompetencích, je nahlásit to církvi. Ta už sestavila komisi, která má zásah záchranky a policie v majetku fary prošetřit. Vikář Tomasz Z. se k orgiím zatím nevyjádřil, podle Faktu je na plánované dovolené.

Katolická církev nejen v Polsku má za sebou dlouhou řadu sexuálních skandálů, zejména pokud jde o zneužívání nezletilých kněžími. V tomto kontextu média uvedla, že o zmíněním prostitutovi se ví jen to, že je zletilý.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video