Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Policie zadržela dívku podezřelou z pobodání muže v Rakousku

  • 18
Šestnáctiletá Češka, kterou hledala policie kvůli podezření z vraždy, byla zatčena na našem území, napsala agentura APA. Dívka, na niž vydalo zatykač Státní zastupitelství v Korneuburgu, prý v noci na úterý pobodala nožem padesátiletého muže v Ernstbrunnu, který se v okrese Korneuburg nachází.

Dívka je podle vyšetřovatelů dcerou muže, který se s obětí znal. Jaký byl přesně jejich vztah, a hlavně jaký byl vztah mezi obětí a podezřelou, je nyní předmětem vyšetřování. Těžce zraněný muž, který měl bodné a řezné rány na hlavě, krku a prsou, je po operaci již mimo bezprostřední ohrožení života.

Po dívce stejného jména - Monika M. - a stejného data narození a bydliště, jako udala rakouská policie, pátrala už dříve česká kriminálka kvůli tomu, že koncem školního roku utekla z dětského domova na Blanensku.

"Rakouská strana nás zatím nekontaktovala, takže nemůžu potvrdit, že jde o stejnou osobu," řekla iDNES.cz mluvčí kriminálky Pavla Kopecká.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video