Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Policie ve vídeňském bytě objevila těla tří žen. Zemřely hlady

  • 32
Vídeňská policie objevila v jednom z bytů rakouské metropole těla tří žen, které podle výsledků pitvy zemřely hlady. Šlo o pětačtyřicetiletou matku a její dvě osmnáctileté dcery-dvojčata. Dívky byly údajně opožděné ve vývoji, nikoli však bezmocné, informovala ve čtvrtek agentura APA. Proč ženy vyhladověly, je však pro policii záhada.

Ženy zřejmě podle pitevní zprávy zemřely již koncem března nebo začátkem dubna, objeveny byly ale až toto úterý. Policie informovala, že byt nevykazoval žádné známky vloupání a na tělech obětí nebyly nalezeny žádné stopy násilí. Nic nenasvědčuje ani tomu, že by ženy doma někdo zavřel.

Ženy však nezanechaly žádný dopis na rozloučenou. Podle agentury APA je proto možné, že smrt trojice žen souvisí s psychickým onemocněním matky. Vše nasvědčuje tomu, že k smrti vyhladověly dobrovolně. Proč se tak stalo, ale není jasné. „Ne vždy jde všechno beze zbytku objasnit,“ řekl policejní mluvčí Patrick Maierhofer.

Rodina žila izolovaně, nenavazovala kontakty s lidmi ze sousedství. S matkou spolupracoval úřad pro ochranu dětí a mladistvých, naposledy s ní byl v kontaktu v březnu předloňského roku kvůli podezření ze zanedbávání péče. 

To se ale nepotvrdilo, řekla Andrea Friemelová z tohoto úřadu. „Byly to nesmělé děti, klidné dívky v pubertě,“ popsala Friemelová dvojčata.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video