Počet raněných ze zříceného obchodu překročil stovku

- Počet raněných při zřícení prvního podlaží velkoobchodu s nábytkem na předměstí španělské Sevilly stoupl podle agentury EFE na 138, z toho pět těžce.
Reklama na zlevněná křesla přilákala do obchodu stovky lidí a v jednom okamžiku se naráz dvě stě z nich vměstnalo do omezeného prostoru budovy v prvním podlaží, což způsobilo zřícení.

Neštěstí, jehož příčinou bylo neúměrné zatížení, se stalo ve čtvrti Dos Hermanas kolem desáté hodiny dopoledne.

Zlevněných křesel ovšem bylo jen šestatřicet, proto se zaměstnanci  rozhodli přidělit zájemcům o koupi čísla, což se však zákazníkům nelíbilo. Očití svědkové vypověděli, že více než dvě stě zákazníků se před zřícením patra natěsnalo do deset metrů dlouhé a čtyři metry široké chodby.

"Bylo slyšet velmi silný praskot a pak se zřítila podlaha a asi padesát osob spolu se sutí a kusy trámů spadlo dolů," řekl jeden svědek.

"Zpočátku se zdálo, že se rozbil nějaký nábytek," řekl španělské agentuře Europa Press José Antonio de Paz. "Během pěti vteřin jsem ale byl dole spolu s dalšími."

"Když se první podlaží zřítilo, naštěstí v přízemí nikdo nebyl," uvedly místní úřady. Nejsou hlášeny žádné oběti na životech.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: EFE, reklama, Sevilla, Slevy

Video