Diskuze

Jedna dávka vakcíny Pfizer/BioNTech neochrání před mutacemi, tvrdí studie

Jedna dávka vakcíny proti covidu-19 Pfizer/BioNTech možná nevyvolává dostatečnou imunitní reakci, aby ochránila před nákazou mutacemi koronaviru, které v současnosti převládají. Lépe chráněni jsou po jedné dávce lidé, kteří se již dříve nakazili nemocí covid-19, vyplývá z britské studie, která byla dnes zveřejněna v časopise Science a o níž píše agentura Reuters.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

A nebyla sponzorem britské studie o Pfizeru náhodou Astra Zeneca?

Že je pro kvalitní ochranu mít třeba obě dávky je všeobecně známý fakt, a platí to pro všechny dvoudávkové vakcíny. Zvláštní, že země vyrábějící AZ (a tou i většinově očkující) zrovna provede takovouhle studii o největším konkurentovi.

0 0
možnosti
Foto

Další názor. Citace z vědeckých časopisů s oponenturou žádná. Takhle se vytvářejí skálopevné názory odmítačů a podporovatelů stádní imunity. Lhostejno, kolik lidí zemře.

Nebo není lhostejno? Čím více lidí v důchodovém věku zemře, tím menší zátěž pro stádní rozpočet. Nechce se mi věřit, že jsem k tomuto úsudku došel. Jenže data hovoří jasnou řečí. Místo druhé dávky mi dejte Zlatou. Ušetříte na mém důchodu a zbyde na odměny "řešitelů krize", kteří potřebují momentálně kumulovat finance na reklamu do voleb. A náš důchod by tím byl spotřebován nadarmo. Když stejně chcípnem a k volbám nepřijdeme.

0 0
možnosti
MN

Před mutacemi neochrání ani dvě dávky. Tady pomůže jenom pravidelná půlroční aktualizace antiviru.

0 0
možnosti
VM

tak zrovna Pfizer účinkuje proti všem dosud známým mutacím

0 0
možnosti
PS

Po dlouhém a finančně a technicky náročném výzkumu vědci zjistili, že auto jenom se dvěma koly nemá tak dobré jízdní vlastnosti, jako auto se čtyřmi koly. Je to doslova šokující zjištění. Vědci proto žádají o další grant, aby mohli problém lépe prozkoumat.

0 1
možnosti
PS

Vědci také žádají o grant na výzkum, zda má na jízdní vlastnosti auta vliv absence volantu.

0 0
možnosti
ZS

a kdy se budou ockovat 50-55 tech je nejvic?....nekdy pristi rok né

0 0
možnosti
PS

Vzhledem k tomu, ze se bude muset zacit s preockovavanim tak na kategorii 50-55 nedojde nikdy. Pokud tedy nejste nejaky "prominent".

0 1
možnosti
PS

Takze ti, kteri nemoc prodelali maji protilatky. Ti, kteri si nechali pichnout sladkou vodicku je nemaji. Jak prekvapujici zjisteni...

2 4
možnosti

Tak jednoznačné to není.

0 0
možnosti
ZS

Opět strašení a konspirace.

0 4
možnosti
SN

Snad proto je to dvoudávková vakcína kdyby stačila jen jedna dávka tak nebudou podávat tu druhou

6 0
možnosti
MV

Ta druha ale mela byt dana po trech tydnech. Jen diky zjisteni, ze 1. alespon trochu chrani, se prodlouzila doba pro druhou. Ted, kdyz tomu tak neni, ten posun na 42 dnu nedava smysl.

2 0
možnosti
MH

Další výkřik do tmy. Jedna dávka nestačí.. Dvě dávky nestačí.. Čtyři dávky nestačí.. Osm dávek nestačí.. Šestnáct dávek nestačí.. A tak už to bude pokračovat až do konce našich vystrašených životů..

0 2
možnosti
PA

P13e98t44r 70A18n14g93e63r

1. 5. 2021 7:11

Perfektní novinařina. Nadpis: "Jedna dávka vakcíny Pfizer/BioNTech neochrání před mutacemi, tvrdí studie." Hned pod nadpisem: "Jedna dávka vakcíny proti covidu-19 Pfizer/BioNTech M O Ž N Á nevyvolává dostatečnou imunitní reakci, aby ochránila před nákazou mutacemi koronaviru, které v současnosti převládají."

0 0
možnosti