(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Tereza Šírová, Technet.cz

Pes za letu otevřel zavazadlový prostor, boeing musel nouzově přistát

  • 11
Boeing 737 musel v neděli nouzově přistát v Moskvě, když se v kokpitu rozsvítila kontrolka signalizující otevřený zavazadlový prostor. Po úspěšném přistání vyšlo najevo, že dveře zavazadlového prostoru uvolnil malý pes, který nebyl v kleci řádně připoután.

Pes přehryzal vnitřní přepážku, čímž způsobil, že se otevřela přední část dveří zavazadlového prostoru. Ty se ale pootevřely pouze natolik, že se pes skrze ně neprodral - a tak zůstal naživu.

Incidenty s přepravovanými zvířaty nejsou podle serveru v Rusku žádnou výjimkou. Například v únoru pracovníci zemědělské inspekce na letišti v Chabarovsku při mezipřistání zkonfiskovali živou lvici, která měla namířeno z Penzy do města Zeja v Amurské oblasti, ale bez jakýchkoliv dokumentů. Vlastníci později tvrdili, že na doklady zapomněli.

Celníci na moskevském letišti Domodědovo zase loni v zimě v ruksaku pasažéra z Dubaje objevili 285 ještěrek, chameleonů a různých brouků; 12 z nich let nepřežilo. Cestující tvrdil, že je koupil na trhu za 150 dolarů (3300 korun). O rok dříve v zavazadlech jiného cestujícího našli celníci tři desítky plazů. Pasažér tvrdil, že jde o domácí mazlíčky.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video