Santa a elf zadrželi dealera drog. Běžně to tak neděláme, tvrdí policie

  • 7
Zadržení dealera marihuany a kokainu probíhalo v peruánské Limě neobvyklým způsobem. Členové policie se totiž během operace přestrojili za Santa Clause a jeho elfího pomocníka, vtrhli do domu a nepřipraveného dealera pěkně překvapili.

K operaci došlo v neděli 13. prosince. Úřady ale záběry zveřejnily až o tři dny později.

Plánovaný zásah nesl vánoční atmosféru. Dva policisté, přestrojení za Santu Clause a elfího pomocníka, rozrazili dveře a vtrhli do domu, kde se údajně vyskytoval právě hledaný dealer. 

„Jsme policie, tohle je protidrogová operace,“ křičel jeden z policistů. Zanedlouho muž ležel spoutaný na zemi. Peruánští policisté zadrželi marihuanu, kokain, ale zabavili také několik střelných zbraní.

Taková taktika podle peruánských policistů není běžnou praxí, avšak již několik let ji používají jako prvek překvapení. A podle tamních úřadů funguje skvěle.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Dealer, Lima, Santa Claus

Video