Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ruské hvězdy se kají za nahou party. Rapera za ponožku na penisu zavřeli

  16:29aktualizováno  20:40
Nahý večírek celebrit, který se uskutečnil před týdnem v Moskvě, dál hýbe ruskou společností. Úřady i občané jsou rozezleni kvůli tomu, že veřejně známé osobnosti v době války propagovaly skupinu LGBT a údajně znevažovaly životy ruských vojáků položené ve válce s Ukrajinou. Raper, který měl na penisu navlečenou ponožku, byl proto zatčen. Ostatní celebrity mají zaplatit miliony za morální utrpení.

Nahá party v moskevském nočním klubu, která se konala v době, kdy úřady prosazují stále konzervativnější normy, vyvolala silnou reakci. Mezi prvními si stěžovali sami vojáci, kteří bojují na Ukrajině.

Na základě stížností byl jeden z účastníků party, raper Nikolaj Vasiljev, který měl na sobě pouze ponožku, jež mu zakrývala přirození, uvězněn na 15 dnů. Dostal také pokutu ve výši 200 000 rublů (50 tisíc korun) za propagaci „netradičních sexuálních vztahů“. Velké společnosti pak ukončily smlouvy s dalšími celebritami, které se akce účastnily.

Herečka Nasťa Ivljejevová, která na večírek vynesla šperkový opasek s diamanty a smaragdem v hodnotě 23 milionů rublů (5,73 milionů korun), zveřejnila dvě omluvná videa. V slzách uvedla, že lituje svých činů a doufá, že dostane druhou šanci. Její jméno mezitím zmizelo z kampaní ruského mobilního operátora MTS.

Daňové úřady zahájily kvůli večírku vyšetřování, přítomným celebritám hrozí pětiletý trest odnětí svobody. Moskevský soud také přijal žalobu skupiny jednotlivců, kteří po účastnících požadují zaplatit jednu miliardu rublů (250 milionů korun) za morální utrpení. Pokud bude tato žaloba úspěšná, finance půjdou do státního fondu na podporu válečných veteránů bojujících na Ukrajině.

„Nahá“ party celebrit pobouřila Rusy, vyčítají jí zhýralost a propagaci LGBT

„Pořádat takové akce v době, kdy naši chlapi umírají při speciální vojenské operaci a mnoho dětí ztrácí své otce, je cynické,“ řekla Jekatěrina Mizulinová, výkonná ředitelka Národního centra pro pomoc dětem, členka Občanské komory Ruské federace a šéfka Ligy za bezpečný internet.

Poslankyně Marija Butinová, která strávila několik měsíců v americkém vězení coby odhalená ruská agentka, vyzvala policii, aby vyšetřila, zda večírek neporušil ruské zákony zakazující šíření „propagandy“ komunity LGBT+. Odkazovala na listopadové rozhodnutí ruského nejvyššího soudu, které „hnutí“ LGBT+ označilo za extremistické.

Putinův mluvčí Dmitrij Peskov ve středu požádal novináře, aby mu odpustili, že se k narůstajícímu skandálu veřejně nevyjádřil. „O tomto tématu nebudeme dále diskutovat,“ řekl. Oficiální stanovisko tak sdílela mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová. Ta uvedla, že akce pošpinila všechny účastníky. Nyní podle ní ale mají šanci na sobě pracovat, napsala agentura Reuters.

Vstoupili jsme do špatných dveří

Party v Mutaboru přilákala desítky slavných, namátkou excentrického hudebníka Filippa Kirkorova (někdejšího manžela Ally Pugačevy), zpěváky Lolitu Miljavskou a Dimu Bilana, který kdysi reprezentoval Rusko na Eurovizi, rapera Džigana nebo třeba moderátorku Kseniji Sobčakovou, jež v roce 2018 kandidovala v prezidentských volbách.

Vstupné na akci činilo astronomických milion rublů, tedy zhruba čtvrt milionu korun, což samo muselo podráždit obyčejné Rusy, kteří žijí od výplaty k výplatě.

Rusko zakázalo hnutí LGBT. Nejvyšší soud jej označil za extremistické

V důsledku pobouření vydalo několik předních osobností ruské popkultury veřejná prohlášení, v nichž žádají o odpuštění za účast na inkriminovaném večírku.

„V životě každého člověka jsou chvíle, kdy vstoupí do špatných dveří,“ kál se Filipp Kirkorov, zpěvák známý svými přehnaně třpytivými kostýmy. Ve videoprohlášení uvedl, že on i další celebrity by si měli pečlivě vybírat akce v této těžké době, „době hrdinství“.

Také novinářka a prezidentská kandidátka z roku 2018 Xenija Sobčaková se omluvila. „Pokud někoho urazila má účast, omlouvám se za to. Miluji svou zemi, jsem novinářka, která pracuje v Rusku,“ sdělila.

Autor:

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit bývalému konkurentovi 21...