U požáru v Paříži zasahovalo přes 150 hasičů, obešel se bez obětí

  • 0
Kolem 150 hasičů zasahovalo v neděli večer na levém břehu pařížské Seiny. Požár zde zasáhl čtyřpodlažní budovu, která bývala sídlem různých ministerstev. Celý incident se obešel bez obětí na životech. Čtvrť byla uzavřena a požár úspěšně uhašen.

Asi 150 hasičů bylo v neděli večer v Paříži mobilizováno, aby uhasili požár, který na levém břehu Seiny zpustošil rekonstruovaný dům. Požár se obešel bez obětí, uvedla agentura AFP s odvoláním na hasiče.

„Požár čtyřpodlažní budovy Hôtel de Seignelay je považován za uhašený“, uvedl mluvčí hasičů. Historická budova, která bývala sídlem různých ministerstev, naposledy ministerstva průmyslu, se právě rekonstruuje poté, co ji stát prodal.

„Okolní domy, včetně rezidence německého velvyslance, požár v sousedství přečkaly v dobrém stavu, “ dodal mluvčí.

„Zůstalo jen pár zbytkových ohnisek a také zůstává spousta práce s odklízením, aby se oheň znovu nerozhořel,“ upřesnil dále mluvčí hasičů.

Sousední budova, Hôtel de Beauharnais z roku 1713, byla v roce 1951 zařazena mezi historické památky a od roku 1968 je rezidencí německého velvyslance v Paříži.

Fotoreportér AFP zaznamenal, že hasiči místo zalévají, plameny ale už v noci neprobleskují. Celá čtvrť byla uzavřena, policie na nábřeží Seiny odkláněla běžce a kolemjdoucí.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: požár, Paříž, Seina, AFP

Video