Papež slavil výročí po svém: v soukromí se svými přáteli

- Papež Jan Pavel II. se rozhodl oslavit dvacáté výročí svého působení v předstihu: v úterý se vydal s několika nejbližšími přáteli na výlet a večer se ozval do televizního talk-show.
"Pane Vespo, děkuji vám a všem Italům za vaše krásná slova," řekl Jan Pavel II. moderátorovi televizního pořadu a statisícům televizních diváků.
"To je právě to jeho tajemství i umění. Umí komunikovat s veřejností a dává jí pocítit, že je zde neustále přítomen. Vlastně jen někdy si lidi uvědomí, že to, co hlásá, tu a tam někdy nekoresponduje s jejich představou světa," uvedl komentátor Baget Bozzo.
Další novinkou při oslavách byl koncert v Sixtinské kapli - poprvé při podobné příležitosti. Na poctu papeži dirigoval Riccardo Mutti instrumentální skupiny milánské Scaly a chór římské Akademie Svaté Cecílie.
Rovněž tento koncert přenášela italská televize.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Bagety, Jan Pavel II.

Video