Papež navštívil v Římě obchod s hudbou. Darem dostal jedno CD s klasikou

  • 12
Papež František v úterý v Římě navštívil obchod s hudebními nosiči. Šel sem navštívit svého starého přítele a obchodu, který byl nedávno po rekonstrukci opět otevřen, požehnat. Darem dostal od majitele jedno CD s klasickou hudbou.

Na videu je vidět papež, který opouští obchod a nastupuje do bílého fiatu s vatikánskou poznávací značkou.

Návštěva měla být utajena, ale reportér Javier Martinez-Brocal z Rome Reports byl náhodou poblíž a natočil krátké video. To pak umístil na Twitter.

Chodci míjejí vstup do obchodu s hudebninami StereoSound, který leží jen pár kroků od římského Pantheonu. Jen den předtím ho nečekaně navštívil papež, o němž se ví, že je milovníkem vážné hudby. (12. ledna 2021)

Papež v obchodě StereoSound, který se nachází poblíž Pantheonu, zůstal zhruba čtvrt hodiny. Podle vatikánského mluvčího šel obchodu požehnat, protože byl nedávno opraven.

Majitel obchodu reportérovi Rome Reports prozradil, že se s papežem před lety spřátelil, to když byl papež ještě kardinálem. A když tehdy zrovna pobýval v Římě, právě do tohoto obchodu si chodil CD nakupovat.

Majitel přiznal, že papeži papeži jedno CD s klasickou hudbou daroval, ale odmítl být konkrétnější. O papeži se ale ví, že má rád Beethovena, Mozarta a také argentinské tango ze své domoviny.

Není to poprvé, kdy papež navštívil římský obchod. Dva roky po jeho zvolení, v roce 2015, si objednal brýle z římské optiky. Měly být doručeny přímo do Vatikánu, ale papež se rozhodl, že si je vyzvedne sám.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video