Diskuze

Asi závada materiálu. USA po smrtelné nehodě stoply lety strojů Osprey

Americká armáda zastavila veškeré lety letounu Osprey V-22. Rozhodla se tak po nedávné smrtelné nehodě u jihozápadních břehů Japonska.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KR

Systém je příliš složitý, obtížně ovladatelný v některých přechodových režimech a při přistávání - vliv vrtulových vírů - přízemní efekt atp. Dobře shrnuto zde:

https://www.youtube.com/watch?v=Jub8dVQVGSk

0 0
možnosti
Foto

Tak kolik letounů Bell Boeing V-22 Osprey Černochová objedná?

0 8
možnosti

Njn, když ono to kombinuje výhody letadla i vrtulníku, ale zároveň jejich bezpečnostní nevýhody. Letadlo, kterýmu vysadí motor(y), někam nějak doklouže a přistane, je ovladatelné. Vrtulník, kterýmu vysadí motor může využít autorotace a taky bezpečně přistát. Osprey? Ten spadne jako šutr a pilot ani posádka nemá šanci.

3 0
možnosti
KR

To není zcela přesné, po vysazení jednoho motoru se prostřednictvím celé soustavy hřídelí a převodovek přenáší výkon zbývajícího motoru na vrtuli druhého aby letoun neztratil ovladatelnost. Problémem je náhlý skokový vzrůst namáhání tak složité soustavy v některých detailech jejího uchycení do opačných směrů... po vzniků provozních vůlí zde dojde k rázům a kmitání a únavové destrukci.

0 0
možnosti
SP

To kdyby se stalo na Kamovu, nebo čímkoliv ruském, tak už je zde kupa komentářů ,,RuSSové neznají ani záchod ..." atd. Holt vývoj je hodně náročný a chyby jsou jeho přirozenou součástí. Bohužel.

4 15
možnosti

Rusové na podobný éro technický nemají.

13 1
možnosti