Diskuze

Zemřel „osvětimský účetní“ Gröning, trestu se do poslední chvíle vyhýbal

Ve věku 96 let zemřel bývalý člen jednotek SS Oskar Gröning, který působil v nacistickém vyhlazovacím táboře v Osvětimi. Informoval o tom server Spiegel Online. Soud mu v roce 2015 za napomáhání k vraždám nejméně 300 tisíců Židů uložil čtyřletý trest vězení. Gröning se do poslední chvíle s úspěchem snažil odvrátit nástup do vězení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Je to sice už dávno,ale nesmíme zapomínat na to,co se odehrálo a jací fanatici vstupovali do SS.Samotný zasvěcovací rituál SSmanů spočíval i v tom,že jim byl rituálně nažíznut ramenní sval a právě krev,byla jako pečeť toho,čeho budou tyto jednotky schopny.Nelitujme člověka,který byl ochoten ve jménu krve sloužit v koncentráku.

0 2
možnosti
TD

"Nástup do vězení chtěl odvrátit s poukazem na údajné porušení základního práva na život..." SSak z Osvetimy. To nevymyslis.

3 2
možnosti
MK

Do pekla, akorát škoda že tak pozdě.

3 2
možnosti
VP

jo a ještě udělejte z toho ... hrdinu. co je to za demokracií co nedokáže potrestat masového vrahouna a pořád to omílá ?

2 3
možnosti
DM

Nesoudila ho demokracie, ale justice. Podstatné je, že byl nakonec, po tolika letech, dopaden a odsouzen. Že se mu trestu podařilo vyhnout je věc další, jen to nechápete...

4 1
možnosti
Foto

Všichni měli dostat trest doživotí.

Komunisti a STBáci taky!

4 2
možnosti
MK

Komunisti víc , oni se těch zvěrstvech dopouštěli na vlastním národu.

1 2
možnosti
Foto

aha, takže makal v Osvětimi, jako dobrovolný příslušník SS, ale "jenom" evidoval zavazadla deportovaných vězňů vyhlazovacího tábora... takže je vlastně čistej :) koukám, že je zde samej znalec, mravokárce a tenhle Oskar vlastně za nic nemůže... na wiki se o něm taky píše... https://cs.wikipedia.org/wiki/Oskar_Gr%C3%B6ning --> pomáhal při třídění věcí zavražděných židů nebo s tzv. selekcí... ať dělal co dělal, podílel se, přihlížel... mohl utéct, jako spousta, mohl bojovat... ne radši byl v kanclu a koukal jak se kouří z komína... to, že se chtěl vyhnout oprátce a doznal se, to je dle mého v případě těhle zvířat jen pud sebezáchovy... ano zvířat, protože to co se dělo, nemá s lidstvím vůbec nic společnýho

4 3
možnosti
ŘV

Rozdíl mezi tímhle pánem a obrovským množstvím Němců, kteří se na chodu německé smrtící mašinérie podíleli srovnatelně nebo i výrazněji a po válce pomáhali zemi vybudovat a umírali spokojeně mezi svými vnoučaty nebo v luxusních domovech důchodců, je jediný.

Dlouhověkost.

A máloco tak dobře svědčí o zkostnatělosti a neschopnosti současné německé společnosti, že místo aby dokázala řešit, řešila a přikládala patřičnou prioritu problémům dneška a zítřka, tak přitlačuje v "řešení" problémů historických.

1 0
možnosti
MZ

Tenhleten pan se v pokrocilem veku podrobneji rozpovidal - napr. pred anglickym historikem, autorem ne tak davne knihy o Osvetimi, o tom, pri jake praci v Birkenau spolupracoval. A za to mu naparili v 95 letech jeho veku v Nemecku trest. Lepsi pro nej by bylo - mlcet a vsechny vzpominky si s sebou vzit do hrobu. Jako to udelala naprosta vetsina jeho spolupracovniku z te nejvyspelejsi evropske zeme - ktera kdysi vedla tu polozapomenutou jiz valku vuci odvekym nejvetsim nepratelum Evropy: spojenemu svetovemu zidovstvu a bolsevickemu Rusku

Z počtu 6500 příslušníků SS, kteří působili v koncentračním táboře v Osvětimi a přežili válku, bylo ve Spolkové republice odsouzeno 29 lidí a v bývalé NDR asi 20

0 0
možnosti

Proboha co je to za stupodni nazory? Nikam je neposilal, tenhle se na vrazdach nepodilel, delal jen svoji praci. A kolik jich tam takovych bylo? V kazdem tabore 2000?

7 6
možnosti