VIDEO: Auto vjelo v americkém Orlandu pod vlak. Už třetí během půl roku

  • 32
Železniční přejezd ve městě Orlando na Floridě jako by přitahoval nehody. Ve středu tam osobní auto proklouzlo pod závorami a vjelo přímo do cesty rozjetému vlaku. Řidič auta skončil po střetu s vážnými zraněními v nemocnici. Od loňského prosince je to už třetí takový incident na stejném místě.

Místní televizní stanice Fox 35 poukázala na dvě předcházející prosincové nehody, které se odehrály dokonce v ten samý den, jen dvě hodiny po sobě. V obou případech řidiči aut ze srážky vyvázli živí. Jeden z nich si tehdy stěžoval, že přehlednost na místě zhoršují stavební omezení.

Floridská vládní agentura pro dopravu FDOT v důsledku těchto nehod oznámila chystaná zlepšení, například více značek a lepší signalizaci. Jenže nyní musela být ulice Colonial Drive opět uzavřena v obou směrech poté, co ve středu srazil vlak na přejezdu další auto.

Řidiče museli ve vážném stavu převést do místní nemocnice, nikomu z 82 cestujících ve vlaku se nic nestalo. Zveřejněné záběry z kamer nicméně vyvolaly otázky o počínání řidiče auta.

Těsně před klesnutím závor totiž projel ke kolejím a zastavil těsně před nimi. Fronta aut před ním řidiči neumožňovala přejet až za koleje, auto ovšem zůstalo stát i poté, co se kolona rozjela a uvolnila místo.

Na záběrech se auto rozjede až přesně ve chvíli, kdy se blíží rozjetý vlak a střetne se s ním. Na sociálních sítích se tak kromě názorů o nepozornosti objevily i hlasy, že chtěl dotyčný spáchat sebevraždu.

Po prozkoumání situace chce nyní FDOT přidat více značek upozorňujících na stavební omezení. Policie vyzvala řidiče k opatrnosti, aby nezastavovali na kolejích nebo poblíž nich. Řada motoristů však na výzvy ani značení nedbá.

Orlando na Floridě

Orlando na Floridě

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video