ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Vezl minerálku, ale pil alkohol. Český řidič kamionu havaroval na Slovensku

  • 7
Opilý český řidič kamionu havaroval v úterý odpoledne na slovenské dálnici D1 na západě země. Policisté mu v dechu naměřili 2,31 promile alkoholu, řidiče zadrželi a v případu zahájili trestní stíhání.

Šedesátiletý řidič podle policie nezvládl řízení, s plně naloženou soupravou sjel mimo vozovku a převrátil se. Kamion přepravoval minerální vody v plastových lahvích. „Výmluva, že měl žízeň a neměl co pít, mu asi v tomto případě nepomůže,“ poznamenal v této souvislosti uživatel sociální sítě pod zprávu slovenské policie.

17.července 2019 v 09:30, příspěvek archivován: 17.července 2019 v 11:52

HAZARD NA DIAĽNICI: ČESKÝ KAMIONISTA MAL V DYCHU TAKMER 2,5 PROMILE ALKOHOLU, SKONČIL V CELE

Diaľničná polícia zasahovala včera poobede pri prevrátenom kamióne na diaľnici D1 v smere na Trnavu. Český vodič nezvládol riadenie a s celou súpravou, plne naložený nákladom, skončil mimo cestu v priekope.

Policajti na mieste zistili, že 60 ročný vodič je občanom Českej republiky a jazdil pod vplyvom alkoholu. Pri orientačnej dychovej skúške mu namerali v dychu 1,11 mg/l alkoholu, č...o je 2,31 promile. Policajti ho obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia, kde bude až dovtedy, kým nebude schopný výsluchu.

Vyšetřovatel zahájil v případu trestní stíhání za ohrožení pod vlivem návykové látky. Silně opilým řidičům z povolání hrozí na Slovensku přísnější trest než běžným řidičům, a to vězení na dva až pět let.

Slovenská policie uvedla, že v posledním období zaznamenala zvýšený počet dopravních nehod, u kterých bylo u řidičů prokázáno požití alkoholu.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video