Diskuze

Ramádí brzo padne do rukou islamistů, bojí se Iráčané a žádají o pomoc

Irácké město Ramádí může během několika hodin padnout do rukou teroristů z Islámského státu, varují Iráčané. V posledních dnech islamisté zesilovali své pozice v okolí hlavního města provincie Anbár.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J51a42n 49N17o84v83á57k

16. 4. 2015 8:17

Sunnité a šíité se nenávidí a navzájem vraždí. Po humanitárních demokratizačních intervencích US není jednotící diktatura a nezbývá, než uměle vytvořené státy přeměnit. Buď dohodou...nebo krví. Otázkou je, jestli původní diktatury nebyly pro muslimáky lepší.

0 0
možnosti
MM

M33a27r76i62e 67M55a31l17a

15. 4. 2015 18:45

Neboj Iráku, Ramádí určitě do rukou islamistů nepadne. Pustili se s nimi do boje USA váleční veteráni a ti se přeci nevzdají. Alespoň doufám, že neutečou jako nedávno v okamžiku kdy se k nim teroristé přiblíží.;-D

1 1
možnosti
MP

Dal bych Ti plus, ale mám +/- zablokované;-)

0 0
možnosti
JB

kdyby se Amerika nemontovala do Iráku tam tam mohl být relativně klid, Sadám by si to už nějak ukočíroval. Jenže kam strčí USA nos tam tráva sto let neroste.

5 1
možnosti
MP

USA svým 14ti letým bojem proti terorismu, vytvořilo nejsilnější teroristickou organizaci na světě. Teď Obama, zbaběle zaleze. A co jste čekali od zženštile demokracie západního typu?:-)

3 3
možnosti
OB

Nevím jestli ti to někdo prozradil, Martine, ale ta nejsilnější organizace přitáhla do celkem stabilizovaného Iráku ze Sýrie. Tam rozhodně zženštilá demokracie západního typu nikdy nebyla.

1 4
možnosti
PK

Včera bylo ze všech stran slyšet, jak irácká armáda zmenšila díky ofenzívě rozlohu Islámského státu v Iráku o čtvrtinu. Dnes se bortí obrana města 100 km od Bagdádu? Dělají si z nás novináři srandu nebo co?

4 0
možnosti
MK

Jestli umíte číst, o čemž kvůli vašemu komentáři pochybuji, tak se dnes žádná obrana nebortí. O toto město se vedou boje již několik měsíců.

1 0
možnosti
SP

Systém informování o Islámském státu: nejdřív 5 zpráv pozitivních (často ale jde o bezvýznamnosti, které prakticky nehrají roli) a pak 1 negativní (Islamisté zaznamenali velký úspěch) = nějak se nedostavuje jejich porážka a naopak se šíří dál a dál :-/

0 0
možnosti
MK

O žádné tzv. bezvýznamnosti jsem již dlouho neslyšel, naposled o osvobození poměrně velkého města jménem Kirkúk a žádný velký úspěch islamistů se zatím stále neodehrál, takže opravdu nevím, kde na to chodíte. Město stále ještě obsazeno nebylo.

1 0
možnosti