Podle policie není jasné, zda hudební slavnost bude pokračovat

Podle policie není jasné, zda hudební slavnost bude pokračovat | foto: AP

OBRAZEM: Větrná bouře zabíjela na country festivalu v Kanadě

  • 32
Country festival pod otevřeným nebem v kanadském Camrose nedaleko Edmontonu zasáhla silná bouře. Jeden člověk zemřel poté, co prudké poryvy větru strhly část velkého jeviště. Patnáct lidí skončilo se zraněním v nemocnici, čtyři z nich jsou v kritickém stavu.

Celkem bylo zraněno na čtyřicet lidí. Podle policie se jako nepravdivé ukázaly původní zprávy, že pod zříceným jevištěm zůstalo uvězněno několik lidí.

Místo konání kanadského hudebního festivalu zasáhla bouře

Country zpěvačka Jessie Farrellová z Vancouveru po neštěstí řekla, že to byla hrůzná zkušenost. "Když se zřítila ocelová konstrukce hlavního pódia, bylo to jakoby kolem nás vybuchly bomby. Byl to náraz obrovské síly, najednou bylo všechno ve tmě, protože vypadla elektřina," líčila Farrellová.

Místo konání kanadského hudebního festivalu zasáhla bouře

Když se pódium zřítilo a vypadla elektřina, na scéně byla hudební skupina Billyho Curringotona z Nashvillu. Jeden z hudebníků se propadl do trosek jeviště a vážně si poranil ruku.

K obdobné tragédii došlo 18. července na Slovensku. Při pádu stanu při bouřce tam na trenčínském hudebním festivalu Pohoda zahynul jeden člověk a přes 50 lidí bylo zraněno. - čtěte Pád stanu zabil na festivalu Pohoda muže a zranil desítky lidí

Na stadionu Vélodrome v jihofrancouzském Marseille se zase minulý měsíc na dělníky zřítila střecha scény, na níž měla 19. července vystoupit zpěvačka Madonna. Dva lidé na místě zemřeli. Madonna kvůli neštěstí koncert zrušila.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video