Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Novinky - 17. 5. 1999

  9:05
- Ze známých osobností se nejen Michael Crichton bude podílet na počítačové hře - světoznámý kultovní režisér Duny či Modého sametu David Lynch se nespojil s nikým jiným, než s firmou Synergy známou jako výrobce naprosto delirického interaktivního filmu Gadget, skutečného šílenství, které se zcela vymykalo všemu, co bylo do té doby možné na počítačích vidět. Synergy a Lynch spolu budou tedy vyvíjet hru Woodcutters From Fiery Ships. Lynch bude producentem a také hlavním scénáristou tohoto projektu, který je popisován jako sci-fi hororový film. Zatím ale vývojáři říkají, že se nebude jednat o podobný typ hry, či spíše "hry", jako byl Gadget (tedy pouhého interaktivního filmu, jehož dohrání trvá několik málo hodin), naopak, Woodcutters From Fiery Ships by se měla líbit i harcorovým hráčům, sám Lynch k tomu řekl, že nechce jen poskládat pár videosekvencí za sebe. Tým vyvíjející tuto hru vede Stieg Hedlung, jeden z bývalých zaměstnanců Blizzardu, který vytvářel Diabla. Synergy a další firmy, které se podílejí na práci na Woodcutters From Fiery Ships tvrdí, že rozhodně nemíní pouze použít Lynchovo jméno k zaštítění projektu, ale že se bude jednat o "skutečného Lynche".

Diablo, Starcraft a Warcraft, tři veleúspěšné tituly firmy Blizzard Entertainment, se dočkají i knižního zpracování. Blizzard oznámil, že uzavřel obchod s velkým knižním vydavatelem, který tak publikuje devět knih - na motivy každé hry to tedy budou tři. První z těchto knih se zřejmě objeví na jaře či v létě příštího roku, zatím není známé, kdo bude jejich autorem.
Firma BradyGAMES vytvoří oficiálního průvodce Diablem II. Ten bude obsahovat strategie, popisy brnění, zbraní, kouzel a vlastností jednotlivých postav. Více než dvousetstránkový průvodce vyjde spolu se hrou.
Poslední zajímavou novinkou týkající se Diabla, je smlouva s firmou TSR. TSR je tvůrce AD&D, které licencuje herním firmám (například hra Baldur's Gate využívá jeden ze světů AD&D, Forgotten Realms); nyní se tedy situace obrátila a TSR si nápady bere od Blizzardu. První stolní hra na motivy Diabla by se měla objevit ke konci roku, je možné, že se v jedné krabici se stolní hrou bude nacházet i originální Diablo.

Na prodej bude i sběratelská edice hry Tiberian Sun - dalšího dílu Command & Conqueru. K dispozici bude padesát tisíc kusů, nicméně je nutné si hru objednat přes elektronické obchody Babbages, Electronics Boutique nebo přímo od Electronic Arts. V krabici se sběratelskou edicí bude manuál s fotografiemi z vytváření hry, soundtrack a figurka vojáka GDI nebo Nodu. Více informací na stránce výrobce hry, firmy Westwood.

Vyšla nová verze Netscape Communicatoru, který je vedle Microsoft Internet Exploreru nejpoužívanějším internetovým prohlížečem. Verze 4.6 obsahuje hlavně opravy chyb a bezpečnostních děr, a dále RealPlayer G2. Stahovat je možné na FTP serveru Netscape.

Firma Firaxis bude pro Hasbro skutečně vyvíjet Civilizaci III, dohady o shromažďování původního týmu, který vytvořil slavnou Civilizaci, byly tedy pravdivé. Práce na Civilizaci III budou zahájeny během několika příštích měsíců a hra by měla být vydána až v druhém čtvrtletí roku 2001.

Stále se objevují nové revoluční herní ovladače. Microsoft připravuje své dva nové gamepady (Sidewinder Gamepad Pro a Sidewinder xxxxx), skutečně revoluční budou ale ovladače firem Miacomet a InterAct, které připravují novou řadu ovladačů pro sportovní hry, konkrétně pro simulátory rybaření a kulečníku.

Na E3 řekl neoficiálně Richard Garriot, neboli "Lord British", tvůrce Ultimy Online, že se bude připravovat druhý díl této online RPG hry. Zatím není jasné, o co v Ultimě Online 2 půjde, otázkou také například zůstává, zdali budou oba dva díly kompatibilní a budou se tak moci potkat dva lidé hrající rozdílnou verzi hry.

Spolecnost InWay zrcadlí na svých serverech tři významne knihovny volně šiřitelných programůTucows, Linuxberg a PHP. Stahování software s českých zrcadel je ve valné většině případů rychlejší a šetří tak čas a hlavně peníze. Server Tucows je zaměřen na programy pro Windows, Linuxberg zase pro Linux, na PHP je možné stáhnout si stejnojmenný skriptovací jazyk.

Autor:

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Bitva o univerzitu. Policie udeřila na studenty

  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Ani vás nepustí do haly. Podvodů při prodeji lístků na MS v hokeji přibývá

6. května 2024

Organizátoři i policie varují: Kupovat vstupenky na mistrovství světa v hokeji od někoho jiného než...

Katar plánuje vyhoštění lídrů Hamásu, ale není kam. Jordánsko je zpět nechce

6. května 2024

Premium Katar je místo, kde si lídři teroristické organizace Hamás léta užívali pětihvězdičkového luxusu....

Za bydlení politiků platíme tisíce, vládní byty a vily mnozí z nich nevyužívají

6. května 2024

Premium Stát jen za tento rok zaplatí za bydlení v Praze mimopražského ministra školství Mikuláše Beka...

Izrael zavřel hraniční přechod do Pásma Gazy. Humanitární pomoc tam končí

5. května 2024  14:36,  aktualizováno  22:53

Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

V 59 letech zemřela herečka Simona Postlerová, ještě v sobotu zkoušela

Zemřela divadelní a filmová herečka Simona Postlerová, bylo jí 59 let. Zprávu o úmrtí potvrdil nadační fond Dvojka...

Dara Rolins je po další plastice. Kritiku fanoušků nechápe, cítí se svěží

Zpěvačka Dara Rolins (51) se na čas stáhla z veřejného života. V tom období prodělala „estetický zákrok“ a na sociální...

Titěrné sukně i míčky na podpatcích. Zendaya vzkřísila trend tenniscore

S nadsázkou bychom mohli říct, že největší tenisovou událostí tohoto roku je premiéra snímku Rivalové. Aspoň co se módy...

Je to šílený, hodnotily firmy práci řemeslníků, kteří opravili střechu

Po zimě se často ukážou mnohé „vady na kráse“ domu, střechy nevyjímaje. Někdy nezbývá nic jiného než kompletní výměna....

Ostrov kanibalů. Stalinistický režim na Sibiři zrealizoval noční můru

Pochytali na moskevských ulicích tisíce lidí, zločince, straníky, dělníky, matky od rodin. Deportovali je na Sibiř....