Poslíček se opil, ztratit Corotův obraz Potrét dívky.

Poslíček se opil, ztratit Corotův obraz Potrét dívky.

Newyorský poslíček se opil, ztratil obraz za miliony

  • 17
Newyorského poslíčka přišel noční flám draho. Opil se tak, že kdesi vytrousil obraz francouzského malíře Jeana Baptisty Corota, který měl ukázat jednomu z potenciálních kupců. Hodnotu ztraceného obrazu aukční síně odhadují zhruba na 25 milionů korun.

Stopy Corotova obrazu Portrét dívky končí v jednom z hotelů na Manhattanu, kde měl poslíček James Carl Haggerty domluvenou schůzku s člověkem, který chtěl malbu z poloviny devatenáctého století koupit.

Už v hotelovém baru si Haggerty dal pár skleniček. Po půlnoci vyrovnal účet a z hotelu odešel. Podle záznamu z bezpečnostních kamer ale obraz stále ještě měl.

O dvě hodiny později Haggertyho zachytila kamera v domě, kde bydlí. Tentokrát už mu ale obraz za miliony chyběl. Co se dělo poté, co opustil bar na Manhattanu, si ale nevzpomíná. "Vypil jsem toho večer tolik, že si nic nevybavuji," řekl policistům, kteří po zmizelém díle pátrají.

Spolumajitelka zmizelého obrazu Kristyn Trudgeon teď zvažuje, že na poslíčka podá žalobu. "Je to úplný idiot," nechala se rozhořčená žena slyšet pro list The New York Daily News. Za objevení obrazu nabídla odměnu v přepočtu asi tři čtvrtě milionu korun.

Podle policie má žena podezření, že obraz nezmizel náhodou. Ukázalo se totiž, že druhý vlastník obrazu má pestrou kriminální minulost. Právě on si poslíčka pro jednání s kupcem najal.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video