V německém Duisburgu bylo napadeno několik lidí. (18. dubna 2023)

V německém Duisburgu bylo napadeno několik lidí. (18. dubna 2023) | foto: AP

Útočník z posilovny v Duisburgu je podezřelý také z o pár dní starší vraždy

  • 13
Muž, který minulé úterý ve fitness centru v západoněmeckém Duisburgu nožem těžce zranil čtyři muže, je podezřelý také z toho, že o deset dnů dříve smrtelně pobodal jistého muže. Ve čtvrtek o tom informovalo státní zastupitelství v Düsseldorfu.

Šestadvacetiletý Syřan už o Velikonocích za nevyjasněných okolností údajně zaútočil v centru Duisburgu na pětatřicetiletého účastníka večírku. Ten útok nepřežil. I v tomto případě panuje „pádné podezření“, že pachatelem byl právě on, uvedlo ve čtvrtek státní zastupitelství.

Jako důležitý důkaz posloužila zabavená bota podezřelého, na které se našly stopy obětí z fitness centra i muže z večírku. Jeden ze čtyř mužů, které Syřan ve fitness centru zranil, je podle prokuratury stále v ohrožení života.

Útoků nožem v Německu přibylo, vraždí i děti mladší čtrnácti let

Vyšetřování případu se tento týden ujala centrála pro boj s terorismem v Severním Porýní-Vestfálsku, protože v mobilním telefonu Syřana našli vyšetřovatelé fotografie a texty, které ukazují na souvislost s islamismem. Musejí ale vyhodnotit, jak jsou staré.

Podle úřadů Syřan přicestoval do Německa před sedmi lety a požádal o azyl. Doposud neměl závažnější problémy se zákonem. Motivy jeho činů nejsou jasné, vyšetřovatelé si na něho nechají vypracovat i psychiatrický posudek.

18. dubna 2023

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video