Diskuze

Německé nemocnice se prohýbají pod náporem pacientů, lidé chtějí povinné očkování

Dosud tuto možnost odmítali, nyní je poprvé většina Němců pro: vzhledem ke zhoršující se epidemické situaci by 57 procent uvítalo zavedení povinného očkování proti covidu pro osoby starší osmnácti let.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Pod toto by se měla většina slušných a odpovědných lidí podepsat a prosazovat:

Byla jsem očkována proti Covidu.

A ne, nemám ponětí, co je ve vakcíně, ani ve všech těch, které jsem dostala jako dítě, stejně jako netuším, co je v lécích jako Brufen, Paracetamol, Nimulid nebo Andol, které beru, když mě bolí hlava, když mám teplotu, nebo co je v jiných léčebných postupech - anestezie při operaci nebo nejběžnější oprava chrupu, antibiotikum proti zánětu, ani ve vakcíně proti tetanu, chřipce, nebo ve vakcínách pro děti. Věřím svému lékaři, když říká, že je to nutné.

Taky přesně ani spolehlivě nevím, co je v rohlíku nebo kebabu. Nemám ponětí, co je v dalším jídle, které jím, v nápoji, který piju...

Dokonce ani neznám každou složku mého mýdla, šamponu nebo deodorantu. Nevím, jaký je dlouhodobý efekt používání mobilu, ani jestli se v kavárně, kde jsem zrovna pila espresso, opravdu používaly čisté kelímky a jestli si obsluha myla ruce.

Většinou...

Je spousta věcí, které nevím a nikdy se nedozvím.

Vím jen, že život je krátký, velmi krátký a já chci pořád dělat něco jiného, ​​než sedět doma. Pořád chci chodit ven, flákat se a cestovat, beze strachu objímat lidi a najít ten smysl života „z dřívějška“.

V dětství i v dospělosti jsem byla očkována všemi vakcínami z povinného očkovacího průkazu. S rodiči jsme věřili ve vědu a nikdy jsme se nenakazili ani nepřenesli žádnou z infekčních nemocí, proti kterým jsme byli očkováni.

Byla jsem očkována, ne proto, že by to mělo být podle vlády, ale: * neonemocnět a nezemřít na Covid-19, * abych nenakazila své nejbližší a nejdražší, ale i ty o něco méně blízké a drahé, a dokonce i ty úplně neznámé, *nevzít si nemocniční lůžko, když onemocním, a odebrat ho někomu, kdo z důvodu akutního a život ohrožujícího onemocnění toto lůžko potřebuje mnohem více, * obejmout své milované, * že nemusím dělat testy PCR nebo antigeny, abych šel do kina, na koncert, do kavárny nebo restaurace, abych mohla cestovat atd., * žít svůj ži

3 3
možnosti
PD

Nad tím si můžu leda tak odplivnout, a ne to ještě prosazovat.

0 2
možnosti
MK

Me by jenom zajimalo co jim brani to povinne udelat. Biden sice povinnost zavedl, ale zrejme je to protiustavni, uvidime jak dopadnou soudy.

Nicmene pokud panuje tak siroka shoda na tom, ze je to jedine cesta, tak nechapu ty tenecky okolo. Tusi nekdo co brani statum ockovani povinne naridit? Proc to v evrope jeste nikdo neudelal a misto toho podminuje absolvovanim dobrovolneho ockovani prakticky bezne denni cinnosti?

0 0
možnosti
DH

D31a33n 13H11e19l86e17k34a22l

6. 11. 2021 17:48

I když je pro většina, hned by se začali ozývat odpůrci očkování. Logické.

Mimochodem - bylo by to zajímavé téma na celostátní referenedum, krásně by se ten nesmyslný institut mohl otočit proti SPD...

0 0
možnosti
DK

To mělo být už dávno, ne říkat lidem, že je to dobrovolne! Jinak já osobně kovid neřeším.

1 0
možnosti
PK

Lidi si prostě musí vybrat, buď očkování nebo lockdowny. Klidně bych udělala referendum. Klidně si vsadím na výsledek.

4 2
možnosti
MK

Zakon o celostatnim referendu nemame, takze bohuzel.

0 0
možnosti
OK

Politici si z očkováni udělali mantru i když ceká řada odborniků říká jasně,že o očkovani by měl rozhodovat praktik,ktery zna sveho pacienta..ale diskutujici na idnes a politici hmotně zainteresovaní jsou větší odbornici než renomovani lékaři,vědci vyznamných ústavů a světově uznávaných univerzit..taky tomu vývoj odpovidá..to je jako by atomovou elektrárnu řídil vyučeny pekař..za to kam se covid dostal může předně nekompetentnost politiků a chamtivost farmaceutických koncernů..ne virus,ne obyčejni lidé

1 8
možnosti
MH

Povinne ockovani brzo prijde, jsem urcite pro, mensi zlo lepsi nez lockdowny. Bohuzel tipuju ze ho budeme zavadet jako jedna z poslednich zemi.

13 5
možnosti
VB

mělo být dávno povinný a nemuseli sme dneska být před lokdaunem

10 6
možnosti
MK

Ten odkaz je k datum z 17.9 cerstva data by nebyla?

1 0
možnosti
FN

1/ Nakažených očkovaných v mém věku je 2,3 krát víc než neočkovaných na 100tisíc obyvatel - pro "poměrové" Covidisty raději opakuji "Na 100 tisíc obyvatel" = očkovaní 2,3 krát víc roznáší nemoc a způsobují, že další lidé na JIP mají COVID i když by ho tam mít nemuseli kdyby nebylo tolik naočkovaných od kterých s větší pravděpodobností COVID chytili. (zdroj níže)

2/ Očkovaní mají stejnou virovou nálož jako neočkovaní. (zdroj níže)

3/ Z těch kteří končí na JIP je 1/3 očkovaných pacientů a 2/3 neočkovaných. Na JIP s Covidem, většinou jako sekundárním onemocněním, končí lidé hlavně díky nákaze od očkovaných nemocných kterých je 2,3 krát víc než neočkovaných. (zdroj níže)

4/ Dle šéfa ÚZIS nepřišla naprostá většina pacientů na JIP kvůli COVIDU, ale kvůli jinému závažnému onemocnění, přičemž na COVID se přišlo jen povinným vstupním testováním. (zdroj níže)

5/ Bezprostředně po očkování zemřelo v USA, dle federální databáze nežádoucích účinků přes 16000 lidí. V EU dle databáze zemřelo 25000 lidí. To jsou lidé, kteří již v TV nepromluví. (zdroj níže)

Zdroje uvnitř toto článku: https://bit.ly/2x1Uozv

8 7
možnosti
TS

O tom že je vakcína bezpečná není pochyb, bohužel účinnost není taková jak by měla být.Mutace viru její účinnost hodně snížily.

5 1
možnosti
FN

A mutace tu jsou právě díky očkování.

To řekl nositel Nobelovy ceny za lékařství.

0 8
možnosti