ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Češi způsobili v Německu dvě nehody, zranilo se při nich deset lidí

  • 14
Čeští řidiči podle policie způsobili v neděli v Německu dvě nehody, při kterých se zranilo dohromady deset lidí. První se třemi zraněnými se stala v Bavorsku nedaleko Pasova, dalších sedm lidí se pak zranilo při nehodě v Sasku.

O nehodách informovaly list Vilshofener Anzeiger a Radio Dresden.

První z nehod se stala u obce Aicha vorm Wald. Čech zamýšlel najet na dálnici ve směru na Řezno, při odbočování doleva ale přehlédl protijedoucí vůz se dvěma lidmi. Český řidič i posádka protijedoucího vozu skončila v nemocnici. O stavu zraněných se Vilshofener Anzeiger nezmínil.

Při nehodě na dálnici A4 mezi Drážďany a Saskou Kamenicí (Chemnitz) utrpělo v neděli vpodvečer zranění sedm lidí včetně ani ne dvouletého dítěte a 16leté dívky. Podle policie nehodu u obce Wilsdruff způsobil 53letý řidič z Česka, který zezadu narazil do kolony stojících aut. 

Při srážce vznikla škoda na čtyřech vozech. Kvůli vyprošťovacím pracím policie jízdní pruh dálnice A4 ve směru na Saskou Kamenici na zhruba hodinu a půl uzavřela. Vytvořila se zde proto 15kilometrová zácpa.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video