Zástupce policie ve Freiburgu hovoří na tiskové konferenci k případu znásilnění...

Zástupce policie ve Freiburgu hovoří na tiskové konferenci k případu znásilnění osmnáctileté studentky (2.11.2018) | foto: Profimedia.cz

Policie hledá další dva podezřelé ze znásilnění studentky ve Freiburgu

  • 53
Německá policie pátrá po dalších dvou lidech podezřelých z hromadného znásilnění studentky ve Freiburgu. Kriminalisté totiž při vyšetřování zjistili stopy dvojí DNA, která nepatří žádném z dosavadních osmi zadržených. Ve vazbě je zatím sedm Syřanů a jeden Němec.

Zástupci kriminální policie ve Freiburgu na tiskové konferenci uvedli, že další dvě zjištěné stopy DNA naopak byly přiřazeny k zatčeným.

Případ z Freiburgu a také zářijový mnichovský případ opakovaného znásilňování dívky vyvolal v Německu novou debatu o kriminalitě migrantů a přistěhovalců.

Osmnáctiletou studentku znásilnilo v noci na 14. října několik mužů po návštěvě diskotéky ve Freiburgu. Ve vyšetřovací vazbě je osm podezřelých - sedm Syřanů ve věku od 19 do 29 let a jeden 25letý Němec.

Jeden z hlavních podezřelých přitom už měl v době činu sedět ve vazbě v souvislosti s jiným činem. Zatýkací rozkaz z 10. října však však policie provedla až 21. října. Místní úřady za to čelí kritice.

Policie v pátek připustila, že 22letý muž označovaný za hlavního podezřelého od léta spáchal několik trestných činů - trojí ublížení na těle a dva sexuální přečiny. V jednom z nich šlo také o znásilnění, na němž se loni v bytě 22letého podezřelého podíleli další dva licé, včetně jednoho z podezřelých v aktuální kauze. 

Tři podezřelí z hromadného znásilnění se kromě toho údajně na internetu prezentovali se zbraněmi. „Z toho se dá vyvozovat blízkost k YPG nebo PKK. Potvrdit to nemůžeme,“ řekl Belle. YPG jsou kurdské milice působící na severu Sýrie a PKK zakázaná Strana kurdských pracujících.

K zářijovému mnichovskému případu nyní bavorská média napsala, že znásilňována byla 15letá dívka šesti afghánskými azylanty. Úřady to však s odkazem na vyšetřování odmítají potvrdit. 

V Německu zjevně působí celé gangy mužů, kteří se dopouští sexuálního násilí na ženách. Začalo to silvestrovskou nocí před téměř třemi lety v Kolíně nad Rýnem, kde došlo k sexuálnímu obtěžování žen, a pokračovalo to obtěžováním a násilnými činy na dalších místech Německa.

Právě ve Freiburgu byla už před dvěma lety brutálně znásilněna a zavražděna studentka. Mladý afghánský uprchlík Husajn K. byl odsouzen k doživotnímu vězení. 

Agentura DPA ale připomíná i případy hromadného znásilnění v Porúří či Hamburku, kde podezřelými a pachateli byli Němci.

Loni bylo evidováno 39 829 lidí podezřelých ze sexuálních trestných činů, přičemž 28,7 procenta z nich nebyli Němci. 

Freiburg

Freiburg

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video