(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: AP

Afghánec v Německu pobodal zaměstnance pekařství. Policie ho zastřelila

  • 547
Německá policie v pátek časně ráno ve městě Fulda v Hesensku zastřelila devatenáctiletého Afghánce, který před pekařstvím nožem napadl a zranil několik lidí. Podle policie jsou zranění zaměstnanci pekařství a řidič dodávky, někteří vážně.

Incident se odehrál kolem 4:20 ráno, kdy pekařství ještě nemělo otevřeno. Podle německého serveru Werra-Rundschau začal devatenáctiletý mladík na policisty, kteří dojeli na místo útoku, házet kameny. 

Také na ně zaútočil obuškem, uvedli vyšetřovatelé. Policisté ho proto po chvíli zastřelili. Proč mladý Afghánec útočil, zatím není jasné. Podle mluvčí policie se nezdá, že by byl jeho motiv politický. Zatím není ani známo, zda byl muž pod vlivem drog či alkoholu. 

Podle agentury AP jsou někteří zranění ve vážném stavu. Server Bild pak uvedl, že byl při zásahu zraněn i jeden z policistů.

13.dubna 2018 v 08:58, příspěvek archivován: 13.dubna 2018 v 09:39

Angreifer in #Fulda erschossen: Mann soll mehrere Menschen angegriffen und zum Teil schwer verletzt haben. Polizei erschießt den Mann daraufhin https://t.co/Ay9rYKkUga https://t.co/mOm8N3Gj0w

Město Fulda se nachází asi sto kilometrů na severovýchod od Frankfurtu.

Město Fulda se nachází asi sto kilometrů na severovýchod od Frankfurtu.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video